Sesizarea președintelui Iohannis pe legea privind educația sanitară în școli, discutată la Curtea Constituțională

Calendar Bacalaureat 2020

Foto: Pexels.com

Sesizarea de neconstituționalitate trimisă de președintele Klaus Iohannis pe marginea modificărilor la legea privind protecția și promovarea drepturilor copilului, ce prevede educația sanitară în școli, este discutată miercuri de Curtea Constituțională a României, potrivit Agepres.

Pe 24 iunie, şeful statului a trimis Curţii Constituţionale o sesizare de neconstituţionalitate asupra actului normativ care modifică şi completează Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Legea prevede că în şcoli se vor derula, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv de educaţie sanitară, pentru prevenirea contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.
Iohannis, în sesizare, arată că:

Şeful statului conchide că legea eludează valorile statului de drept şi conţine dispoziţii ce afectează calitatea şi predictibilitatea sa, solicitând CCR să admită sesizarea de neconstituţionalitate şi să constate că actul normativ este neconstituţional, în ansamblu.

Foto: Pexels.com

Exit mobile version