Singura școală în sistem dual dedicată industriei de brutărie, patiserie și ciocolaterie, Bakery School, a început cursurile pentru o nouă clasă a 9-a

Sursă foto: Bakery School

Prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie, ciocolaterie, înființată exclusiv din resurse private, Bakery School, a deschis anul cu o nouă clasă de a IX-a, formată din 24 de elevi, potrivit unui comunicat de presă. Aceștia se alătură colegilor care au trecut în clasa a X-a – cei 15 elevi care au intrat în proiect acum un an.

Copiii provin din familii defavorizate din mai multe localități din județul Dâmbovița, în baza unui parteneriat cu Inspectoratul Școlar Dâmbovița.

Proiectul e dezvoltat de Puratos România, parte a grupului belgian cu același nume, care spune că dorește să demareze investiții de aproape jumătate de milion de euro în următorii trei ani, în dezvoltarea a trei școli în sistem dual pentru industria de brutărie, patiserie și ciocolaterie, în Dâmbovița, Cluj și Iași.

Predarea de specialitate e asigurată de profesori specializați în industrie alimentară (brutărie), alimentație publică (cofetărie), de maiștri instructori – Brutărie și Cofetărie.

Exit mobile version