Solicitarea care a dus la schimbarea peste noapte a orei de începere pentru olimpiada județeană de Geografie, pentru toți elevii de clasa a VIII-a, a fost făcută pentru un singur elev, direct la cabinetul secretarului de stat Florian Lixandru

Foto: INQUAM Photos / George Călin

Solicitarea care dus la decizia ca toți elevii de clasa a VIII-a participanți la Olimpiada Națională de Geografie (ONG), etapa județeană de duminică, 17 martie, să înceapă proba scrisă de la ora 13:00, mai târziu decât celelalte clase din competiție, a fost făcută direct la cabinetul secretarului de stat Florian Lixandru, potrivit unui răspuns al instituției la cererea Edupedu.ro.

Într-un răspuns la cererea Edupedu.ro, Ministerul Educației (ME) precizează că solicitarea care a dus la mutarea de la ora 10:00, la ora 13:00 pentru elevii de clasa a VIII-a, a startului etapei județene a Olimpiadei Naționale de Geografie 2024, a fost înregistrată pe 6 martie direct la cabinetul secretarului de stat Florian Lixandru. Cinci zile mai târziu, acesta a aprobat și trimis luni, 11 martie, o adresă în care precizează ora de începere diferită pentru clasa a VIII-a.

Edupedu.ro a scris marți, 12 martie, despre modificarea peste noapte de la olimpiada națională de geografie (ONG), etapa județeană 2024. Toți elevii de clasa a VIII-a din țară merg după-amiaza la probă, de la ora 13:00, pentru că „am avut o solicitare a unui părinte al cărui copil s-a calificat și la Informatică și la Geografie”, spune secretarul de stat din ME Florian Lixandru pentru Edupedu.ro. Măsura a fost luată cu 6 zile înainte de olimpiadă și printr-un document fără valoare normativă – o adresă administrativă.

Situația este unică, deocamdată, nemaiexistând în istoria recentă vreo scindare pe clase în părți ale zilei pentru aceeași olimpiadă, potrivit profesorilor consultați de Edupedu.ro, care spun că ziua de duminică ar urma să se încheie cu corectarea lucrărilor la Geografie și mai târziu în noapte decât de obicei.

Conform calendarului olimpiadelor școlare, duminică mai sunt olimpiadele județene de Informatică și de Biologie. Acestea nu sunt decalate pe ore în vreun fel pentru a putea participa mai mulți elevi – singura modificare este la Geografie, prevăzută de adresă, și doar pentru elevii de la o clasă – a VIII-a, nu pentru toată competiția – detalii aici.

Citește și:
Modificare peste noapte la Olimpiada Națională de Geografie, etapa județeană de duminică, 17 martie: doar elevii de clasa a VIII-a din toată țara vor da concursul de la ora 13:00, în timp ce toate clasele celelalte susțin proba scrisă dimineața / Lixandru, ME: Am avut o solicitare a unui părinte
Exit mobile version