Sorin Cîmpeanu: Dacă vineri rata de infectare e mai mică de 1 la mie, atunci școlile vor funcționa cu prezență fizică în săptămâna 17 – 21 mai

Foto: gov.ro

“Dacă vineri rata de infectare e mai mică de 1 la mie, atunci școlile din localitățile cu această rată vor funcționa cu prezență fizică a elevilor la cursuri în săptămâna 17 – 21 mai”, a declarat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro. “Referința e ziua de vineri pentru toată săptămâna următoare”, a precizat Sorin Cîmpeanu, după ce Capitala și județul Cluj au trecut sub pragul de 1,5 cazuri de COVID la mie.

Contactat de Edupedu.ro, ministrul Educației a declarat că “regula din ordinul comun spune că școlile funcționează după scenarii raportate la rata de infectare din ziua de vineri precedentă săptămânii respective. Deci, referința e ziua de vineri pentru toată săptămâna următoare“. 

Dacă școlile sunt în localități unde rata de infectare e mai mică de 1 la mie vineri, 14 mai, atunci vor funcționa cu prezență fizică în săptămâna 17 – 21 mai. Pe 21 mai iar ne uităm“, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Amintim că toată țara a intrat la nivelul județelor, din punct de vedere epidemiologic, în scenariul verde, după ce și Capitala și județul Cluj au trecut sub pragul de 1,5 cazuri la mie. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.156 cazuri noi de COVID din 36.000 de teste și 101 decese, relatează G4Media.ro. Scenariile pentru școli prevăd însă o rată de incidență de 1 la mie pentru a intra în verde și prezența fizică a tuturor elevilor.

Vezi aici rata de incidență Covid-19 pe localități (data actualizării: 11 mai), publicată de Ministerul Educației

Foto: gov.ro

Exit mobile version