Sorin Cîmpeanu: Dacă vineri rata de infectare e mai mică de 1 la mie, atunci școlile vor funcționa cu prezență fizică în săptămâna 17 – 21 mai

39.444 de vizualizări
Foto: gov.ro
“Dacă vineri rata de infectare e mai mică de 1 la mie, atunci școlile din localitățile cu această rată vor funcționa cu prezență fizică a elevilor la cursuri în săptămâna 17 – 21 mai”, a declarat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro. “Referința e ziua de vineri pentru toată săptămâna următoare”, a precizat Sorin Cîmpeanu, după ce Capitala și județul Cluj au trecut sub pragul de 1,5 cazuri de COVID la mie.

Contactat de Edupedu.ro, ministrul Educației a declarat că “regula din ordinul comun spune că școlile funcționează după scenarii raportate la rata de infectare din ziua de vineri precedentă săptămânii respective. Deci, referința e ziua de vineri pentru toată săptămâna următoare“. 

Dacă școlile sunt în localități unde rata de infectare e mai mică de 1 la mie vineri, 14 mai, atunci vor funcționa cu prezență fizică în săptămâna 17 – 21 mai. Pe 21 mai iar ne uităm“, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Amintim că toată țara a intrat la nivelul județelor, din punct de vedere epidemiologic, în scenariul verde, după ce și Capitala și județul Cluj au trecut sub pragul de 1,5 cazuri la mie. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.156 cazuri noi de COVID din 36.000 de teste și 101 decese, relatează G4Media.ro. Scenariile pentru școli prevăd însă o rată de incidență de 1 la mie pentru a intra în verde și prezența fizică a tuturor elevilor.

Vezi aici rata de incidență Covid-19 pe localități (data actualizării: 11 mai), publicată de Ministerul Educației

Foto: gov.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii
 1. Mi se pare mie sau ministrului învățământului nu ia în calcul varianta ușoară de încheiere a anului școlar online evitând astfel riscurile unei posibile reparatii a bolii. Sau poate este sportiv și îi place să alerge pentru că dacă se întâmplă ceva cu elevii să nu se trezească că îi fac părinții și lui o vizită privată cât este el de ministru platit din banii poporului fără să asculte de ceea ce poporul vrea sau nu vrea.

 2. Bravo dl ministru
  Nu v ati dat seama pana acum ca daca porniti scolile creste covidu? Faceti un calcul.

 3. Acest personaj numit Câmpeanu are o fixație care nu-l lasă să doarma:aducerea copiilor la școală în situația în care nu are asigurate MINIME CONDITII pentru siguranță lor.
  Îl informam ca elevii nu sunt animale, iar părinții atât de nesimnificativi încât sa nu fie luați în seama.
  Se pare ca tine neapărat sa nu scăpăm de pandemie nici anul acesta.

 4. Sunt clase cu 30 de elevi. Cum se poate asigura distantarea? Este un non sens sa fim obligati la mentinerea distantarii si in acelasi timp elevii sa fie obligati sa se prezinte la scoala cu un spatiu de clasa mic care nu poate asigura distantarea.
  Scoala e o exceptie de la obligatia distantarii?

 5. Domnule traseist, crezi că într-o lună ( cât a mai rămas până la finele anului școlar) se poate recupera materia, chemând toți copiii la școală?
  Cumva ai idee cum arată sălile de clasă, câți elevi sunt într-o clasă și cât de spațioasă este clasa astfel încât să poată fi păstrată distanta intre elevi?
  Știi că există clase cu peste 30 elevi , sala de clasa este mica ( elevii stau cate 2 în bancă și profesorul nu are catedră abia încape printre bănci) și sunt elevi care nu poartă măști in timpul orelor?
  Ce bine că a scăzut rata de incidență că tu, aceasta mizerie, vei avea grijă să o crești!

  1. Crezi ca ii pasa?!
   Oare sindicatele noastre nu pot sa ceara beneficii pentru copii ramasi orfani cu parinti profesori?

  2. Pistruiatul cu toata potera lui galbejita a confiscat dreptul la educatie a copiilor din aceasta tara .Asculta de stăpânii lui care ne vor odraslele, analfabeti functionali. Si iata au reusit ce si au propus.

  3. Sunt întru totul de acord cu comentariul dvs. Valul 3 a fost provocat tot de aducerea elevilor la scoala. Elevii infectati si asimptomatici nu pot fi depistati, pentru ca nu se fac testări obligatorii saptananale. Acești elevi au fost (și vor fi) vectorii principali de transmitere a coronavirusului în scoli, în familie și în final în comunitate.

  4. Unde mai pui ca toata luna sunt evaluari: timp pierdut, ore nefacute, materie nefacuta si toate astea din incapatanarea ministrului de a baga in evaluari copii care de un an stau poate online si au mai si fost fortati la vacanta de o luna. Unde e ratiunea???

   1. Școlile nu pot afecta. Sunt niște cladiri
    Elevii chemați la școală și profesorii lor au influențat major rata de infectare!!!!
    Mai studiază puțin, eventual citește articolul privind infectarea în familiile americane unde sunt copiii care merg la școală!

 6. Va avea grija guvernul sa scadă vertiginos rata de infectare.
  După mazilirea epidemiologului Andreea Moldovan, rata de infectare se calculează dupa formula simplificată. De aceea trăim “minunea” topirii pandemiei.

 7. Interesant, deci sa inteleg ca nu se va mai tine cont de aspectul cu vaccinarea tuturor cadrelor didactice, asa cum spunea primul ministru? Si parca era vorba sa fie incidenta sub 1 la mie ca medie a ultimilor 14 zile, nu?

  1. Neeee. Ne grabim sa declaram doar roze, aur si trandafiri pentru ca saptamana viitoare este hotaratoare pentru deschiderea sau nu la 1 iunie a Horeca. Au astia o tactica…Serpi adevarati…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Oana Moraru, mesaj pentru educatoare: În grădinițe, fie că îmbrățișați filozofia ‘în pădure’, ‘Reggio Emilia’, fie sistemele finlandeze, Waldorf sau Montessori, nu există abdicare de la metodica predării activităților în învățământul preșcolar

Pedagog și fondator de școală privată, Oana Moraru le transmite educatoarelor următorul mesaj: “În grădinițe, fie că îmbrățișați filozofia ‘în pădure’, ‘Reggio Emilia’, fie sistemele finlandeze, Waldorf sau Montessori, nu…
Vezi articolul

O nouă scrisoare a profesorilor de la Colegiul „Gheorghe Șincai” către președintele Iohannis, după discuțiile cu ministrul Cîmpeanu: Nu credem că proiectul de țară România educată este în mâinile potrivite

O parte dintre profesorii de la Colegiul „Gheorghe Șincai” din București i-au adresat o nouă scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, după ce nu au primit niciun răspuns la cea din…
Vezi articolul

Reacția studenților la creșterea vârstei de pensionare în universități: O frână suplimentară în modernizarea universităților, accentuată de nesancționarea neperformanței

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) critică intenția Guvernului de a introduce posibilitatea prelungirii calității de titular până la 70 de ani pentru cadrele didactice din învățământul superior la latitudinea exclusivă a…
Vezi articolul