Sorin Cîmpeanu, despre liceenii din localități în carantină, care învață în alte orașe: Nu văd de ce ar fi mai puțin important să poți merge mâine la simularea pentru Bacalaureat, dar să poți merge la cumpărături

Foto: gov.ro

Nu văd de ce ar fi mai puțin important să poți merge mâine la simularea pentru Bacalaureat, dar poți merge la cumpărături, spre exemplu, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la RomâniaTV. Declarația vine după ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus tot duminică seara că „dacă un elev locuiește într-o localitate care e carantinată, atunci nu vine la școală”.

Voiculescu nu s-a referit la elevii de liceu care încep luni simularea Bacalaureatului, ci la elevi în general.

Moderator: „Ce se întâmplă cu elevii care locuiesc în zone carantinate, dar învață în alte localități. Ne-a spus ministrul Vlad Voiculescu că nu vor putea merge la școală. Ce decizie aveți?

Sorin Cîmpeanu: „Nu știu dacă domnul ministru Vlad Voiculescu a spus lucrul ăsta, pentru că situația este următoarea: în România, sunt 78 de licee în care nu se organizează simularea din 1.577, adică 5%. Acolo unde sunt copii care învață în zone în care se organizează simularea, dar locuiesc în zone carantinate, atâta vreme cât există disponibilitatea de a ieși dintr-o zona carantinată pentru a merge la cumpărături, spre exemplu, nu văd de ce ar fi mai puțin important să poți merge mâine la simularea pentru un examen care este determinant pentru viitorul oricărui tip tânăr, examenul de bacalaureat, pentru a susține proba de limba română.

Mai ales că este vorba despre un număr între 200 și 300 de elevi aflați în situația aceasta la nivel național. Nu știu dacă toți cei aproape 300 de elevi vor merge, vor dori să meargă pentru că nu este un examen obligatoriu, dar dacă 200 dintre ei vor dori să meargă sunt convins că nu aceasta va fi măsura care va genera creșterea ratei de infectare.

Atenție vorbim de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a care nu merg însoțiți de părinți la școală, dată fiind vârsta pe care o au. Deci eu susțin în continuare cu principiul conform căruia școlile trebuie să fie închise ultimele”.

Articolul este în curs de actualizare

Exit mobile version