Sorin Cîmpeanu: Feedback-ul din partea elevilor diferă de evaluarea profesorilor. Elevii nu evaluează profesorii

Sorin Cimpeanu / Foto: gov.ro

“Feedback-ul din partea elevilor este un element important și nu este nou. Se practică în sistemul de învățământ universitar și diferă de evaluarea profesorilor. Elevii nu evaluează profesorii, elevii nu au competența de a evalua profesorii”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Ministrul a precizat că “trebuie făcută foarte bine diferența dintre acest feedback și componenta de evaluare, care trebuie să fie făcută de către cei cu competență. Elevii nu au această competență în a-și evalua profesorii”.

“Este vorba de importanța profesionalizării guvernanței școlilor, care include evaluarea cadrelor didactice care trebuie făcută de cei cu competențe în acest domeniu al evaluării. Feedback-ul este cu totul și cu totul altceva”, a încheiat Cîmpeanu.

Amintim că secretarul de stat din Ministerul Educației Radu Szekely a susținut la începutul săptămânii că, în acest semestru, Ministerul Educației va propune implementarea metodologiei de feedback al elevilor pentru activitatea profesorilor, în școlile care doresc, iar generalizarea procesului va avea loc din anul școlar următor. Acesta a revenit cu precizări după ce sâmbătă a declarat că „Ministerul Educației este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru în așa fel încât să se colecteze feedback”.

Citește și:
Din toamnă, chestionarul de feedback al elevilor „cu privire la procesul de predare-învățare-evaluare” va fi generalizat în toate școlile, anunță secretarul de stat Radu Szekely: „Va fi anonim, nu va avea impact asupra calificativelor sau salariilor profesorilor și nu va fi public”

Exit mobile version