Sprijinirea studenților și a cadrelor didactice din Ucraina, discutată de reprezentanții Rețelei Universităților de la Marea Neagră

Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com

Sprijinirea studenților, cadrelor didactice și a personalului de cercetare din Ucraina a fost discutată de către secretarul general al Rețelei Universităților de la Marea Neagră (RUMN), Eden Mamut, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. 

În comunicat se arată că au fost prezentate inițiativele cu privire la scrisoarea de solidaritate care a fost redactată și distribuită de RUMN către toate forurile internaționale și care a fost postată pe pagina oficială a Rețelei. În colaborare cu Universitatea din București, RUMN a deschis un oficiu pentru sprijinirea refugiaților.

Au fost evaluate posibilitățile de colaborare în vederea promovării anumitor inițiative sau proiecte în zona Peninsulei Balcanice. În acest sens, RUMN s-a angajat să invite Universitatea din Edirne la o serie de proiecte de interes pentru cadrele didactice și studenții acestei universități, cum ar fi proiectele de inovare pentru promovarea soluțiilor de renaturare a ecosistemelor acvatice din bazinul Dunării sau proiectele de cooperare în domeniul relațiilor interculturale în spațiul Ponto-Danubian, conform sursei citate.

Părțile au convenit ca în perioada următoare să intensifice contactele și schimbul de informații pentru identificarea unor proiecte concrete de interes comun, se arată în comunicat.

Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version