Studenții acuză propagandă religioasă și îndemn la referendum în discursul președintelui Senatului Universității din Oradea

Asociațiile studențești de la Universitatea din Oradea condamnă declarațiile președintelui Senatului universitar, de la ceremonia de deschidere a cursurilor. “Sistemul pe care îl promovăm cuprinde pământul țării, pe care s-au format poporul român și limba română, familia românească, familie tradițională întemeiată prin căsătoria liber consimțită dintre un bărbat și o femeie, așa cum a lăsat-o pe Pământ bunul Dumnezeu, Religia, biserica și Școala românească”, a declarat președintele Senatului, Sorin Curilă, se arată în poziția publicată de studenți.

Sorin Furdui, președintele unei asociații studențești din Oradea, a declarat pentru Edupedu.ro că în cursul zilei de astăzi 13 asociații, precum și reprezentanții studenților în Senatul universității au depus plângere la rectorat. “Așteptăm să vedem cum se sesizează Comisia de Etica pe universitate”, a precizat tânărul, care a adăugat că se așteaptă ca profesorul să primească un avertisment scris.

Declarațiile făcute de președintele Senatului Universității din Oradea, pe 1 octombrie:

Precizăm că Legea educației prevede, la articolul 7, alin. 1, că “În unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise activitățile care încalcă normele de moralitate și orice activități care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a copiilor și a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, precum și activitățile de natură politică și prozelitismul religios”.

Sursa foto: Facebook Universitatea din Oradea

Exit mobile version