Studiu Facebook: Platforma Instagram are un impact negativ asupra sănătății mintale a adolescenților, în special în cazul fetelor / Pe lângă accentuarea stărilor de anxietate și depresie, “înrăutățește și problema imaginii de sine”

Sursă foto: UNICEF

În cadrul unui studiu intern realizat în ultimii trei ani, Facebook a constatat că aplicația de distribuire a fotografiilor Instagram (deținută de Facebook) este “dăunătoare în cazul unui procent semnificativ” al tinerilor utilizatori, mai ales pentru adolescente, potrivit The Wall Street Journal, citat de Biziday.ro.

De asemenea, concluziile mai arată că Instagram înrăutățește problema imaginii de sine pentru o treime dintre adolescente. Tinerii au mai spus și că aplicația le-a accentuat stările de anxietate și depresie. 

Întrebarea din mintea multor oameni este dacă rețelele de socializare sunt bune sau rele. Cercetările pe acest subiect sunt împărțite; pot fi ambele variante. La Instagram, analizăm atât beneficiile cât și riscurile activității noastre”, a scris Karina Newton, director de PR al Instagram, spune sursa citată.

Citește articolul integral pe Biziday.ro.
Exit mobile version