Studiu Salvați Copiii: Starea de urgență a afectat și mai mult accesul la hrană, educație și medicamente pentru copiii din medii vulnerabile

Foto: Pixabay.com

 

Peste o treime dintre familiile vulnerabile socio-economic au întâmpinat dificultăți în a procura alimente necesare hrănirii copiilor, în timpul stării de urgență, iar aproape un sfert (23%) nu au putut asigura copiilor medicamentele necesare, porivit unui studiu efectuat de organizația Salvați Copiii. Peste 40% dintre copiii din eșantion nu au beneficiat de educație online, „ceea ce agravează clivajul social”, după cum arată sursa citată.

Studiul, anunțat marți printr-un comunicat, a fost realizat în perioada 22-25 aprilie în rândul beneficiarilor de programe socio-educaționale derulate de această organizație.
Potrivit estimărilor Salvați Copiii, numărul copiilor de vârstă școlară aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială care nu au participat la educația online poate trece de 400.000.

Studiul arată că:

Salvați Copiii arată că „n factor suplimentar și agravant de discriminare l-a constituit în această perioadă accesul limitat sau lipsa accesului la educație”:

Asociația consideră că principala cauză pentru această situație este „lipsa unor politici publice naționale, care să acopere familiile vulnerabile și în general familiile unde accesul la internet și tehnologie pentru școala online lipsește sau este limitat.”

În rândul celor 891 de copii școlari din familiile cuprinse în eșantion:

Foto: Pixabay.com

Exit mobile version