Sute de părinţi din Sectorul 3 al Capitalei și-au petrecut noaptea în faţa şcolilor pentru a-și înscrie copiii la „școala de vară” din cauza faptului că „dosarul online se depune la secretariat” / Primăria spune că modalitatea de înscriere cu dosar fizic a fost stabilită de Inspectoratul Școlar București

Foto: Inquam Photos / George Călin

Sute de părinţi puteau fi văzuţi azi noapte în faţa şcolilor din Sectorul 3 din București care organizează „școala de vară” pentru a-şi înscrie copiii în programul demarat de primărie, scrie G4Media.ro. Oamenii au fost nevoiţi să facă acest lucru deoarece cererile de înscriere trebuie depuse la secretariat. Din acest motiv, s-au organizat ad-hoc şi au făcut liste de prezenţă pe care le strigau din oră în oră.

În faţa Grădiniţei Școlii Gimnaziale nr 88, spre exemplu, puţin după miezul nopţii, erau în jur de 140 de părinţi. În această dimineaţă, în jurul orei 10.00, în faţa unelor unităţi de învăţământ, rândurile de părinţi se întindeau pe distanţe de sute de metri.

„Așa arată digitalizarea în Sectorul 3, dosarul on-line se depune la secretariat. Peste 140 de părinți (până la ora 01:00) s-au organizat ad-hoc și au făcut o listă de prezență pe care o strigă din oră în oră. Sunt hotărâți să-și petreacă noaptea în stradă sperând că vor reuși să-și înscrie copiii la grădinița de vară.”, a transmis pe pagina sa de Facebook, viceprimarul Sectorului 3 (USR) Lucian Judele, prezent la faţa locului.

Deşi programul „Şcoala de Vară” este finanţat de primărie, primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă dă vina pe unităţile de învăţământ care s-ar fi ocupat de organizare.

„Primăria Sectorului 3 asigură finanțarea acestui program pentru a veni în sprijinul părinților ce nu-și pot lua concediu atât cât durează vacanța de vară, așa cum am reușit să facem în fiecare an. Metodologia de înscriere s-a stabilit și se derulează prin unitățile de învățământ și Inspectoratul Școlar. Da, ne-am fi dorit să fi fost online, așa cum făceam când ne ocupam noi de creșe, însă decizia și organizarea sunt la unitățile de învățământ“, scrie Negoiță pe Facebook. 

Citește articolul integral pe G4Meda.ro

Exit mobile version