Tătaru, ministrul Sănătății: Vor apărea îmbolnăviri, este inevitabil, după începerea școlii / Vom avea o perioadă în care vom decide dacă e necesară modificarea ordinului comun cu regulile sanitare

După începerea școlii “vor apărea îmbolnăviri, este inevitabil”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru la Digi24. Oficialul a declarat că urmează o perioadă de evaluare a măsurilor impuse de 10-14 zile și că în urma acesteia, în funcție de rezultate, va putea decide modificarea ordinului comun de ministru cu regulile sanitare.

“Vor apărea îmbolnăviri este inevitabil, noi sperăm ca răspândirea să fie reduse la minimum, să avem o creștere ușor perceptibilă de la o zi la alta. Astăzi ne aflăm pe un platou până într-o 1.500 de cazuri”, a declarat Tătaru.

Întrebat dacă va modifica procedurile impuse prin ordinul comun de ministru, după ce reprezentanții părinților, ai elevilor și ai sindicatelor au cerut acest lucru, Tătaru a spus că urmează o perioadă de evaluarea.

“Nu știu dacă în acest moment suntem în posibilitatea de a renunța la acest protocol. Mai avem o problemă de evaluare a tuturor regulilor. Urmează perioada de 10-14 zile, în care vedem efectul respectării sau nerespectării acestor reguli, vom avea o evaluare după care vom decide zile modificarea ordinului comun de ministru al educației și al sănătății. Avem multe observații pe care noi ni le asumăm, dar mai întâi evaluam”, a spus Tătaru.

Știrea este în curs de actualizare

Foto: gov.ro

Exit mobile version