Tătaru, ministrul Sănătății: Vor apărea îmbolnăviri, este inevitabil, după începerea școlii / Vom avea o perioadă în care vom decide dacă e necesară modificarea ordinului comun cu regulile sanitare

3.678 de vizualizări
După începerea școlii “vor apărea îmbolnăviri, este inevitabil”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru la Digi24. Oficialul a declarat că urmează o perioadă de evaluare a măsurilor impuse de 10-14 zile și că în urma acesteia, în funcție de rezultate, va putea decide modificarea ordinului comun de ministru cu regulile sanitare.

“Vor apărea îmbolnăviri este inevitabil, noi sperăm ca răspândirea să fie reduse la minimum, să avem o creștere ușor perceptibilă de la o zi la alta. Astăzi ne aflăm pe un platou până într-o 1.500 de cazuri”, a declarat Tătaru.

Întrebat dacă va modifica procedurile impuse prin ordinul comun de ministru, după ce reprezentanții părinților, ai elevilor și ai sindicatelor au cerut acest lucru, Tătaru a spus că urmează o perioadă de evaluarea.

“Nu știu dacă în acest moment suntem în posibilitatea de a renunța la acest protocol. Mai avem o problemă de evaluare a tuturor regulilor. Urmează perioada de 10-14 zile, în care vedem efectul respectării sau nerespectării acestor reguli, vom avea o evaluare după care vom decide zile modificarea ordinului comun de ministru al educației și al sănătății. Avem multe observații pe care noi ni le asumăm, dar mai întâi evaluam”, a spus Tătaru.

Știrea este în curs de actualizare

Foto: gov.ro


3 comments
  1. Jimi oricum toți murim așa că dacă ție frica de moarte ai o problemă rezolva frica din tine si apoi stai cu fruntea sus viața și moartea o dă Dumnezeu noi trebue sa ne lipim de Dumnezeu și apoi fruntea sus …

    1. Paote as rapunde, chiar daca e o gogomanie, insa numai dupa ce te vindeci tu de frica de gramatica. Dar nu cred sa fie vreo sansa, indiferent de cine te vei lipi tu …

  2. Domnul Tataru ne spune ca vor aparea noi imbolnaviri. Nu ne spune insa nimic despre consecinta acestror noi imbolnaviri si anume noi decese in randul acestor noi imbolnaviti. Vor aparea noi imbolnaviri, prin urmare vor aparea si noi decese. Cine isi asuma responsabilitatea pentru aceste noi decese?
    Vor aparea nu numai noi imbonaviri, ci si consecintele lor: profesori care vor muri, rude ale elevilor si profesorilor care la randul lor vor muri si poate chiar si copii care au afectiuni nedescoperite care vor muri sau vor avea de suferit. Este la fel de inevitabil. Iar aceste noi imbolnaviri, care stau la incepututl acestui lant cauzal, nu sunt deloc “inevitabile”, ci sunt urmarea deciziei de a incepe scoala in felul total nepregatit in care o incepem. ‘Noile imbolviriri inevitabile” puteau foarte bine sa dispara daca decideam sa mai facem un semestru online, bunaoara. La fel si consecintele lor. Vor avea grija domnii ministri de copiii profesorilor care vor ajunge la ATI?
    Aceste noi imbonaviri nu sunt deloc “inevitabile”, ci sunt urmarea directa a deciziilor pe care cei de la putere le iau. Despre consecintele lor nu se pomeneste nimic insa, acestea raman neasumate de nimeni, ca de obicei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Transport gratuit pentru elevi

Prefectul Capitalei, Alin Stoica: este posibil ca într-o săptămână – două să ajungem la o rată de sub 1 la mie / Încă suntem în scenariul în care doar preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din clasele terminale pot merge fizic la școală

Școlile din București nu se deschid încă pentru toți elevii, deoarece Capitala nu a trecut încă sub incidența de 1 la mia de locuitori, prevăzută în ordinul comun al ministerelor…
Vezi articolul

Proiectul de strategie pentru digitalizarea educației, redus de la aproape 100 de pagini la un subcapitol de 4 pagini și jumătate în proiectul “România Educată”. Ce rămâne?

Dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor și profesorilor, includerea educației digitale în formarea inițială și continuă a cadrelor didactice, consolidarea infrastructurii și elemente precum securitatea cibernetică sunt principalele prevederi pe tema…
Vezi articolul

Ministrul Educației insistă că dezastrul arătat de PISA 2018 e doar în școlile care au susținut testarea și anunță analize în acele școli: Nu aș generaliza, nu aș spune că este o problemă chiar peste tot

Ministrul Educației insistă că rezultatele obținute de România la testele PISA nu reprezintă o imagine a întregului sistem de educație. “Vom face o analiză” a școlilor care au participat la…
Vezi articolul

SNSPA, prima universitate care reacționează la acuzația de plagiat adusă lui Sorin Cîmpeanu: Implicațiile sunt devastatoare, mai ales atunci când vorbim de credibilitatea și de performanța spațiului academic românesc

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) condamnă ferm orice practică asociată plagiatului: „Plagiatul există în sistemul educațional din România, iar implicațiile sunt devastatoare, mai ales atunci când vorbim…
Vezi articolul