FOTO și VIDEO Cum arată Parcul Național din București, redeschis după o lună și jumătate

2.860 de vizualizări
Parcul Național este unul dintre cele 15 parcuri redeschise publicului sâmbătă la prânz de Primăria Sectorului 2. În imaginile surprinse de Edupedu.ro se pot vedea familii care au ieșit la plimbare, copii pe bicicletă sau trotinetă și câteva cupluri.

În zona centrală a Parcului Național, spre Teatrul de Vară era ușor aglomerat, însă nu se formau grupuri de mai mult de 3 adulți.

În imagini se poate vedea că toate locurile de joacă și de exerciții fizice sunt închise. Pe aleile laterale este aproape pustiu.

Deplasările care nu sunt în proximitatea locuinței, cum ar fi cele în parcuri, sunt în continuare interzise de ordonanțele militare în vigoare, potrivit Digi24.ro, care citează secțiunea de întrebări și răspunsuri a Grupului de Comunicare Strategică.

Întrebare: Pot să scot copii afară la plimbare?
Răspuns: Da, în condițiile art.1 lit. d) din Ordonanța militară nr. 3 unde se prevede că se pot efectua deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică individuală. Nu veți merge însă în parcuri sau locuri de joacă, unde există riscuri mai mari de a fi preluat virusul și nu este permisă deplasarea în spațiul public, pietonal, în grupuri mai mari de trei persoane. Ieșirea copilului minor se va face întotdeauna cu însoțirea persoanei adulte care îl are în îngrijire.

Reamintim că Primăria Sectorului 2 a anunțat deschiderea celor 15 parcuri mari din sector. Decizia a fost luată de viceprimarul Dan Cristian Popescu, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Primăria Sectorului 2 a luat prima decizia închiderii parcurilor încă din 21 martie, această decizie fiind una la latitudinea autorităților locale și nu luată prin ordonanță militară.

Care sunt regulile de plimbare și de stat pe bancă.

Toate parcurile vor avea la intrări panouri de atenționare și de informare asupra măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19, potrivit reprezentanților primăriei. Pe o bancă pot sta doar cei care locuiesc împreună în aceași casă.

În timpul plimbării persoanele ar trebui să mențină o distanță de 2 metri față de alte persoane.

FOTO: Edupedu.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lipsa educației – comparată cu fumatul intens, consumul de alcool în cantități mari sau cu riscul de ischemie cardiacă pentru cei care nu mănâncă deloc legume / Riscurile de deces, indiferent de cauze, scad cu fiecare an de școlarizare – studiu internațional

Riscul de deces, din orice fel de cauză, pentru o persoană lipsită de educație, comparativ cu una care a parcurs 18 ani de studii, este similar cu riscul de deces…
Vezi articolul

VIDEO Pentru prima dată elevii care au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale nu au fost nevoiți să mai dea Evaluarea Națională pentru a fi admiși la liceu / Cîmpeanu: Este vorba despre aproximativ 100 de elevi premiați internațional, la care se adaugă și cei cu premiul I național

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că circa 100 de elevi olimpici internaționali nu au mai fost nevoiți să susțină Evaluarea Națională în acest an, putând fi admiși la liceu…
Vezi articolul

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu: Vom găsi banii necesari să repornim sistemul de burse școlare. Bursele au fost pur electorale – numărul beneficiarilor s-a dublat brusc în anul alegerilor / Faimoasele beculeţe de Crăciun au fost scoase din plan

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat miercuri că “vom găsi banii necesari ca să repornim sistemul de burse” pentru elevi. “Motivul pentru care bursele nu se plătesc din septembrie…
Vezi articolul
De ce spun elevii că nu vor la școală, fizic

În pandemie, tu vrei să ai învățământ tradițional de aceeași calitate? Păi nu se poate! Logica trebuia să fie „oricât de puțin, cu calitate bună, e mai bine decât nimic” – Daniel David, rectorul UBB

„Este inacceptabil că în toamna anului 2021 n-am căutat și n-am înțeles că va trebui să găsim o altă paradigmă educațională. În pandemie, tu vrei să ai învățământ tradițional la…
Vezi articolul

Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată în dosarul în care a mințit în privința studiilor superioare atunci când a aplicat pentru un post de expert într-un proiect european al SNSPA

Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidențiale, a fost trimis în judecată, marți, pentru fapte de corupție, conform portalului instanțelor. Este vorba de dosarul în care Alexandru Cumpănașu este acuzat de procurorii…
Vezi articolul