Toate parcurile mari au fost redeschise sâmbătă la prânz în Sectorul 2 din București. Reguli noi de stat pe bancă și de plimbare

8.060 de vizualizări
FOTO: adp2.ro/Parcul Motodrom Sectorul 2
Primăria Sectorului 2 a anunțat deschiderea celor 15 parcuri mari din sector. Decizia a fost luată de viceprimarul Dan Cristian Popescu, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Primăria Sectorului 2 a luat prima decizia închiderii parcurilor încă din 21 martie, această decizie fiind una la latitudinea autorităților locale și nu luată prin ordonanță militară.

“Am luat decizia deschiderii parcurilor mari din sectorul 2 pentru că în ultimele săptămâni am văzut foarte mulți locuitori ai sectorului alergând sau desfășurând activități sportive, permise de ordonanțele militare, printre mașini, pe lângă parcuri sau în zone improvizate. Atât timp cât ne este permisă activitatea fizică, aceasta trebuie făcută în siguranță și în proximitatea locuinței, iar în sectorul 2 avem foarte multe parcuri pregătite pentru cetățeni”, anunță Dan Cristian Popescu

Care sunt regulile de plimbare și de stat pe bancă.

Toate parcurile vor avea la intrări panouri de atenționare și de informare asupra măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19, potrivit reprezentanților primăriei. Pe o bancă pot sta doar cei care locuiesc împreună în aceași casă.

În timpul plimbării persoanele ar trebui să mențină o distanță de 2 metri față de alte persoane.

„Vreau să menționez că toate locurile de joacă, terenurile de sport și foișoarele de recreere din parcuri rămân închise. Scopul meu nu este oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber în această perioadă, ci vreau să ofer o variantă mai sigură pentru activitățile sportive și pentru scurtarea perioadei de deplasare. Locuitorii sectorului 2 trebuie să înțeleagă că restricțiile rămân, că suntem în stare de urgență și că pericolul infectării cu coronavirus nu a trecut”, încheie viceprimarul Dan Cristian Popescu

Parcurile aflate în administrarea Sectorului 2:

Parcul Tei, Parcurile Plumbuita I și II, Parcul Național și Aleea Belvedere, Parcul Cinema Floreasca, Parcul Morarilor, Parcul Cosmos, Parcul Creangă, Parcul Obor, Parcul ACR, Parcul Motodrom și Parcul Titus Ozon.

Deplasările care nu sunt în proximitatea locuinței, cum ar fi cele în parcuri, sunt în continuare interzise de ordonanțele militare în vigoare, potrivit Digi24.ro, care citează secțiunea de întrebări și răspunsuri a Grupului de Comunicare Strategică.

Întrebare: Pot să scot copii afară la plimbare?
Răspuns: Da, în condițiile art.1 lit. d) din Ordonanța militară nr. 3 unde se prevede că se pot efectua deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică individuală. Nu veți merge însă în parcuri sau locuri de joacă, unde există riscuri mai mari de a fi preluat virusul și nu este permisă deplasarea în spațiul public, pietonal, în grupuri mai mari de trei persoane. Ieșirea copilului minor se va face întotdeauna cu însoțirea persoanei adulte care îl are în îngrijire.

Foto: ADP2.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste jumătate de milion de copii au avut cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate, în ultimul an / 31% dintre copiii intervievați spun că nu au fost de acord cu plecarea părintelui – Sondaj Național Salvați Copiii

Aproape un sfert dintre copiii români care au acum vârste între 0-17 ani împliniți au avut sau au un părinte plecat la muncă în străinătate, arată datele unui studiu național…
Vezi articolul