Teatrul din orașul ucrainean Mariupol, bombardat de ruși zilele trecute, va fi reconstruit, dă asigurări ministrul italian al Culturii. Ministrul Franceschini: Teatrele din toate țările aparțin întregii umanități

Teatrul din Mariupol înainte de bombardament / Foto: captură Telegram

Guvernul italian este pregătit să reconstruiască un teatru din orașul ucrainean asediat Mariupol, devastat de un atac cu bombă, a declarat joi ministrul Culturii din Italia, Dario Franceschini, după o ședință de guvern, informează, joi, agenția de presă Reuters.

“Cabinetul (…) a aprobat propunerea mea de a oferi Ucrainei resursele și mijloacele necesare pentru a-l reconstrui cât mai curând posibil. Teatrele din toate țările aparțin întregii (umanități)”, a scris Franceschini pe Twitter.

Ucraina a declarat că teatrul a fost lovit miercuri de un atac aerian rusesc în timp ce oamenii se adăposteau acolo de bombardamente. Rusia a negat că a lovit teatrul. Însă forțele rusești au aruncat în aer orașe și au ucis mulți civili în asaltul său asupra Ucrainei, care a intrat acum în a patra săptămână, potrivit Reuters.

Teatrul a fost bombardat pe 16 martie, scrie G4Media.ro. Imagini din satelit arată că în fața și în spatele Teatrului Dramatic din Mariupol, care a fost bombardat miercuri, scria cu litere mari, pe sol, „copii”, în limba rusă, conform Sky News.

Potrivit informațiilor transmise de autoritățile ucrainene, clădirea Teatrului Dramatic, care era utilizată pe post de adăpost anti-bombardament, a fost lovită de forțele rusești. În clădire s-ar fi aflat peste 1.000 de civili.

Exit mobile version