Teatrul din orașul ucrainean Mariupol, bombardat de ruși zilele trecute, va fi reconstruit, dă asigurări ministrul italian al Culturii. Ministrul Franceschini: Teatrele din toate țările aparțin întregii umanități

177 de vizualizări
Teatrul din Mariupol înainte de bombardament / Foto: captură Telegram
Guvernul italian este pregătit să reconstruiască un teatru din orașul ucrainean asediat Mariupol, devastat de un atac cu bombă, a declarat joi ministrul Culturii din Italia, Dario Franceschini, după o ședință de guvern, informează, joi, agenția de presă Reuters.

“Cabinetul (…) a aprobat propunerea mea de a oferi Ucrainei resursele și mijloacele necesare pentru a-l reconstrui cât mai curând posibil. Teatrele din toate țările aparțin întregii (umanități)”, a scris Franceschini pe Twitter.

Ucraina a declarat că teatrul a fost lovit miercuri de un atac aerian rusesc în timp ce oamenii se adăposteau acolo de bombardamente. Rusia a negat că a lovit teatrul. Însă forțele rusești au aruncat în aer orașe și au ucis mulți civili în asaltul său asupra Ucrainei, care a intrat acum în a patra săptămână, potrivit Reuters.

Teatrul a fost bombardat pe 16 martie, scrie G4Media.ro. Imagini din satelit arată că în fața și în spatele Teatrului Dramatic din Mariupol, care a fost bombardat miercuri, scria cu litere mari, pe sol, „copii”, în limba rusă, conform Sky News.

Potrivit informațiilor transmise de autoritățile ucrainene, clădirea Teatrului Dramatic, care era utilizată pe post de adăpost anti-bombardament, a fost lovită de forțele rusești. În clădire s-ar fi aflat peste 1.000 de civili.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, întrebată ce a învăţat la Academia SRI: „Rigoare şi disciplină” / „Soţul meu are două arme care sunt peste 5.000 euro. E vânător la a patra generaţie”

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat, miercuri, la Antena 3, că este naşa de cununie a lui Alexandru Ştefan, fiul fostului rector al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” (academia…
Vezi articolul

Un absolvent de liceu pedagogic care vrea să fie învățător și un tânăr cu studii superioare care vrea să se facă profesor pentru învățământ primar – ce trasee de angajare și profesionale vor avea, potrivit noii legi a Educației

Din anul școlar 2028-2029, absolvenții de liceu pedagogic vor da concursul național de ocupare a posturilor didactice, adică titularizarea, doar că vor putea fi angajați pe o perioadă determinată de…
Vezi articolul
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

În prea puține școli există cultura colaborării în cancelarie, a schimbului de practici și de experiențe între colegii de aceeași disciplină. Le lispsește un mediu sănătos de înțelegere, de sprijin, de încredere – Cosmin Chiriță, manager de proiect Merito

Școala și sistemul nu încurajează suficient colaborarea între profesori, discuțiile de la egal la egal între aceștia și educația de calitate care ar fi generată de o asemenea colaborare. Acestea…
Vezi articolul