Termenul până la care școlile se pot înscrie în programul de școli-pilot, pentru anul școlar următor, prelungit cu 9 zile de Ministerul Educației – document

Calendar oficial mobilitate

Foto: OECD

Ministerul Educației a trimis o notă școlilor pentru eventuala înscriere a acestora în programul național de școli-pilot, conform documentului consultat de Edupedu.ro., publicat de minister. Instituția prelungește cu 9 zile termenul dat inițial pentru această opțiune, invocând aglomerația din școli în această perioadă creată de suprapunerea cu examenele naționale.

Astfel, noile termene pentru depunerea documentelor necesare sunt:

Poate aplica pentru a deveni școală-pilot orice unitate de învățământ autorizată sau acreditată, publică sau particulară, de nivel preșcolar, primar, gimnazial, liceal teoretic sau tehnologic, postliceal sau unități din învățământul profesional și tehnic.

Selecția școlilor-pilot se face de către Ministerul Educației, printr-o comisie care sprijină dezvoltarea proiectului de școală-pilot și propune aprobarea acestuia prin ordin de ministru, inclusiv derogarea de la norme existente, în limita legii.

Criterii de selecție a școlilor-pilot:

Solicitarea se face prin completarea formularului-standard, căruia îi sunt anexate declaraţia scrisă, asumată de conducerea unităţii de învăţământ, de exprimare a disponibilităţii şi a capacităţii de aplicare a intervenţiei pilotate, inclusiv un document care să evidenţieze acordul părinţilor, dat în urma consultării consiliului/asociaţiilor reprezentative ale părinţilor din cadrul unităţii de învăţământ şi, după caz, a consultării consiliului elevilor. Persoanele desemnate ca semnatare ale cererii trebuie să aibă dreptul de a semna în numele tuturor furnizorilor de educație/formare profesională implicați în solicitare.

Detalii despre procedura de aplicație și documentele necesare, aici.

Până acum Ministerul Educației nu a făcut public niciun raport de monitorizare a mpsurilor pilotate în ultimii doi ani școlari, în școlile-pilot acceptate în acest demers.

Exit mobile version