Testarea clinică pe 3.200 de oameni a unor medicamente contra coronavirus a început în 6 țări europene

Foto: Anna Shvets - Pexels.com

În Europa au început, încă din weekend, testele clinice experimentale cu medicamente pentru tratarea COVID-19, printre care şi mult disputatul medicament antimalarie, teste la care participă mii de pacienţi. Potrivit Euronews, citat de Radio România Actalități, testele vizează 3.200 de pacienţi din Olanda, Belgia, Luxembourg, Marea Britanie, Spania şi Franţa – din Franţa vor participa 800 de pacienţi.
Tratamentele experimentale includ folosirea medicamentelor Remdesivir, utilizat în tratarea Ebola, Lopinavir/Ritonavir, utilizat pentru tratamentul anti-HIV/SIDA şi hidroxiclorochina, utilizată în tratarea malariei.
Lista medicamentelor potenţiale se bazează pe lista unor tratamente experimentale clasificate ca prioritare de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)“, a declarat specialistul în boli infecţioase Florence Ader de la Spitalul Corix-Rousse din Lion, în Franţa.
„Am analizat datele din literatura științifică privind coronavirusurile SARS și MERS, precum și primele publicații despre SARS-COV2 din China pentru a ajunge la o listă de molecule antivirale care urmează să fie testate: remdesivir, lopinavir în combinație cu ritonavir, ultimul tratament fiind asociat sau nu cu interferon beta și hidroxicloroquina. Lista acestor medicamente potențiale este, de asemenea, bazată pe lista tratamentelor experimentale clasificate drept prioritare de către Organizația Mondială a Sănătății.Marea forță a acestei testățri este natura sa „adaptativă”. Aceasta înseamnă că tratamente experimentale foarte ineficiente pot fi abandonate și înlocuite cu alte molecule care ies din cercetare. Prin urmare, vom putea reacționa în timp real, în concordanță cu cele mai recente date științifice, pentru a evidenția cel mai bun tratament pentru pacienții noștri”, mai spune Florence Ader, care conduce partea franceză a testelor clinice.

În România medicii au anunțat că va începe în curând testarea unui vaccin pentru coronavirus.

FOTO: Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels

Exit mobile version