Toate școlile din New York vor face doar cursuri cu prezență fizică din septembrie, fără opțiunea cursurilor virtuale, a anunțat primarul Bill de Blasio

Foto: © Hansenn | Dreamstime.com

Școlile din orașul New York vor desfășura, din luna septembrie, doar cursuri cu prezență fizică, fără să existe opțiunea cursurilor virtuale, a spus, luni, primarul Bill de Blasio, citat de DPA, potrivit Agerpres. Anunțul, făcut în cadrul emisiunii “Morning Joe” de la MSNBC, a pus capăt mai multor săptămâni de speculaţii referitoare la posibilitatea ca anul şcolar viitor să includă vreo formă de învăţământ virtual pentru elevii care, dintr-un motiv sau altul, nu vor să se întoarcă permanent la cursurile cu prezenţă fizică. 

“Şcolile publice din New York – un milion de elevi – vor reveni în sălile de curs din septembrie toţi în persoană şi nu de la distanţă”, a spus de Blasio. 

Anunțul vine în urma unui efort de vaccinare istoric, care a dus la scăderea cazurilor de COVID-19 la cel mai scăzut nivel din ultimele luni, iar primarul face demersuri pentru redeschiderea totală a orașului până în iunie. 

Circa 60% dintre familiile din oraş – cea mai mare parte persoane de culoare – învaţă încă exclusiv în mod virtual. 

Întrebat cum va convinge municipalitatea părinţii ezitanţi să-şi trimită copiii înapoi la şcoală, de Blasio a spus că sunt bineveniţi să vină şi să viziteze dotările începând cu luna iunie pentru a vedea “cât de mult s-a făcut ca elevii să fie în siguranţă”. 

Edilul a mai spus totodată că şcolile au capacitatea de a pune în aplicare reguli de distanţare socială de 1 metru, deşi acesta a preconizat că autorităţile federale vor relaxa restricţiile până în septembrie. 

Foto: ID 82100290 © Hansenn | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version