Toate școlile din New York vor face doar cursuri cu prezență fizică din septembrie, fără opțiunea cursurilor virtuale, a anunțat primarul Bill de Blasio

741 de vizualizări
Foto: © Hansenn | Dreamstime.com
Școlile din orașul New York vor desfășura, din luna septembrie, doar cursuri cu prezență fizică, fără să existe opțiunea cursurilor virtuale, a spus, luni, primarul Bill de Blasio, citat de DPA, potrivit Agerpres. Anunțul, făcut în cadrul emisiunii “Morning Joe” de la MSNBC, a pus capăt mai multor săptămâni de speculaţii referitoare la posibilitatea ca anul şcolar viitor să includă vreo formă de învăţământ virtual pentru elevii care, dintr-un motiv sau altul, nu vor să se întoarcă permanent la cursurile cu prezenţă fizică. 

“Şcolile publice din New York – un milion de elevi – vor reveni în sălile de curs din septembrie toţi în persoană şi nu de la distanţă”, a spus de Blasio. 

Anunțul vine în urma unui efort de vaccinare istoric, care a dus la scăderea cazurilor de COVID-19 la cel mai scăzut nivel din ultimele luni, iar primarul face demersuri pentru redeschiderea totală a orașului până în iunie. 

Circa 60% dintre familiile din oraş – cea mai mare parte persoane de culoare – învaţă încă exclusiv în mod virtual. 

Întrebat cum va convinge municipalitatea părinţii ezitanţi să-şi trimită copiii înapoi la şcoală, de Blasio a spus că sunt bineveniţi să vină şi să viziteze dotările începând cu luna iunie pentru a vedea “cât de mult s-a făcut ca elevii să fie în siguranţă”. 

Edilul a mai spus totodată că şcolile au capacitatea de a pune în aplicare reguli de distanţare socială de 1 metru, deşi acesta a preconizat că autorităţile federale vor relaxa restricţiile până în septembrie. 

Foto: ID 82100290 © Hansenn | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comentarii
  1. La noi o sa puna presiune pe elevi sa se vacineze daca nu probabil combinezoane. Numai idei trasnite sunt la noi, iar daca este sa luam ceva de la altii luam fix practicile cele mai proaste.

  2. Pai la New York s-or fi făcut ore online pe cheltuiala integrala a orașului și au constatat ca a fost mai mare ca face to face. La noi… plus ca elevii americani nu au ca țel sa muncească în Mexic sau America de Sud și nici sa socializeze prin găști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Întrebare: „Bacalaureatul arată cunoștințele pe care le-a acumulat un elev?” Răspunsul ministrului: Orice evaluare evaluează subiectele din evaluarea respectivă

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a spus că Bacalaureatul actual este o „evaluare care evaluează subiectele” și că „sigur reflectă programa școlară”. Declarația a fost făcută  la emisiunea Tema Zilei, pe…
Vezi articolul