Trei medalii de aur și una de argint pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Chimie 2021. Marius Andruh: “Rezultat cu adevărat excepțional”

Echipa Romaniei la Olimpiada Internationala de Chimie 2021

Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Chimie 2021, organizată de Japonia și desfășurată online, au luat trei medalii de aur și una de argint, conform rezultatelor anunțate luni, după cum a declarat pentru Edupedu.ro academicianul Marius Andruh, președintele Comisiei Olimpiadei de Chimie 2021. “Este un rezultat cu adevărat excepțional”, cel mai bun din ultimii cinci ani, a spus acesta, spunând că meritul este în principal al elevilor: Mircea Raul Bodrogean, Alexandru Cătălin Dianu, Tudor Lile, Ștefan Dimitriu.

Rezultatele elevilor români:

Marius Andruh, pentru Edupedu.ro:

Medaliati cu aur la Olimpiada Internationala de Chimie 2021 / Sursa: Icho2021.org

Profesorul Andruh a precizat că ultima dată când echipa României – care prin tradiție are rezultate foarte bune la olimpiadele internaționale de chimie – a obținut asemenea rezultate a fost în 2016, când elevii români au obținut tot 3 medalii de aur și 1 de argint.

O parte dintre medaliatii cu argint la OIC 2021 / Sursa: Icho2021.org

La precedenta Olimpiadă Internațională, desfășurată în 2019 la Paris, echipa României a obținut 1 medalie de aur și 3 de argint:

Citește și:
Olimpiada Internațională de Chimie, găzduită de Japonia, s-a desfășurat online anul acesta. Marius Andruh: E un eveniment complex la care elevii visează să participe, nu să stea închiși într-un amfiteatru / Când se întâlneau toți în altă țară, se legau prietenii între ei
Aur absolut pentru un elev român la Olimpiada Internațională de Chimie Mendeleev. Profesoara Daniela Bogdan: Avem cel mai bun rezultat de anul acesta / Pentru olimpiadă am făcut pregătirea online
Exit mobile version