Aur absolut pentru un elev român la Olimpiada Internațională de Chimie Mendeleev. Profesoara Daniela Bogdan: Avem cel mai bun rezultat de anul acesta / Pentru olimpiadă am făcut pregătirea online

18.745 de vizualizări
Sursă foto: Facebook
Raul-Mircea Bodrogean a luat cel mai mare punctaj la Olimpiada Internațională de Chimie Mendeleev, primind aurul absolut la finalul competiției, au anunțat astăzi organizatorii concursului. Profesoara care a pregătit lotul de chimie al României, Daniela Bogdan, a postat pe pagina sa de Facebook rezultatele echipei.

Rezultatele elevilor români la a 55-a Olimpiadă Internațională D.I. Mendeleev:

  • Raul Mircea Bodrogean – aur absolut
  • Tudor Lile – aur
  • Ștefan Dimitriu – aur
  • Alexandru Cătălin Dianu – aur
  • Vlad Iova – bronz
  • Teodor Pădureanu – bronz
Sursă foto: Facebook

Contactată de Edupedu.ro, Daniela Bogdan a povestit că olimpiada s-a desfășurat online anul acesta, fără proba practică din laborator, având în vedere restricțiile impuse de autorități din cauza pandemiei. Probele au avut loc în intervalul 20-25 aprilie, iar câștigătorii au fost anunțați pe 26 aprilie.

„Avem cel mai bun rezultat de anul acesta, am obținut și în anii trecuți rezultate foarte bune, spre exemplu Raul Mircea Bodrogean a mai obținut aur acum doi ani la Olimpiada Internațională de Chimie, la care participă 70 de țări. Elevii de-a XII-a care au participat acum la Olimpiada Mendeleev au ales drumul chimiei și la facultate. Pentru olimpiadă am făcut pregătirea online, dar deja vorbim de un antrenament de ani de zile în spate, ei au beneficiat de pregătire de-a lungul întregului lor parcurs educațional”, a spus Daniela Bogdan.

În ceea ce privește modalitatea de evaluare, ea a explicat că toți candidați au fost supravegheați online și sistemul nu le permitea să acceseze altceva pe calculator în afară de testul pe care îl susțineau. „La etapa națională chiar am eliminat vreo 4 candidați fiindcă nu au respectat regulile”, a spus Bogdan.

La Olimpiada Mendeleev au participat peste 140 de elevi din 28 de țări, inclusiv din Belarus, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Turcia, China, Israel, Austria, Serbia și Georgia. Competiția a constat din două ture. Tinerii chimiști au trebuit să rezolve opt probleme în cinci ore în primul tur și 15 probleme mai dificile, tot în cinci ore, în a doua fază.

Organizatorii au acordat 15 medalii de aur, 29 de argint și 44 de bronz. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației din Belarus și Universitatea de Stat Lomonosov din Moscova.

Olimpiada Internațională de Chimie Mendeleev este un eveniment anual și este succesorul Olimpiadei de Chimie All-Union care a avut loc pentru prima dată în 1967. Olimpiada este numită după marele chimist rus Dmitry Mendeleev.

Primele ediții ale Olimpiadei Internaționale de Chimie Mendeleev au prezentat elevi din țările CSI și din statele baltice. Bulgaria, Macedonia și România s-au alăturat în 2004, Ungaria, Turcia și Arabia Saudită – în 2012. Israel, Mongolia și Nigeria au debutat la competiție în 2016.

Citește și:
Marius Andruh: Despre devotament, în primul rând, la Olimpiada de Chimie 2021
Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2021: Locul 2 pentru lotul României, în topul țărilor participante la olimpiadă. Subiectele de la olimpiadă
Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii
  1. Felicitări tuturor celor implicați în obținerea acestui rezultat de excepție și evident, în primul rând lui Raul Mircea Bodrogean !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Clasamentul Internațional al Universităților în Inginerie și Tehnologie 2019: O singură universitate românească în top

Clasamentul Internațional al Universităților 2019 realizat de Times Higher Education pe specializarea Inginerie și Tehnologie include o singură universitate româneasă: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Clasamentul britanic THE cuprinde 903 universități.…
Vezi articolul

Regizorul Martin Scorsese critică filmele Marvel, iar preşedintele Disney contraatacă: “Nu există este revelaţia, misterul sau adevăratul pericol emoţional” / “Nu cred că Scorsese a văzut vreodată un film Marvel”

Regizorul american Martin Scorsese a criticat din nou filmele studioului Marvel, pe care le consideră produse calibrate pentru consumator, în timp ce preşedintele şi CEO al Walt Disney Co, Bob…
Vezi articolul

Elevii maghiari din Transilvania: sub 50% au acces la învăţământ digital interactiv, în timp ce majoritatea primesc temele prin SMS, e-mail sau site-uri de socializare / 40% din părinţi vor recuperarea clasică a orelor, chiar și în lunile de vară

Mai puțin de jumătate dintre elevii maghiari din Transilvania au acces la metode digitale interactive de predare, dar peste 60% au continuat să învețe primind temele prin SMS, e-mail sau…
Vezi articolul