Aur absolut pentru un elev român la Olimpiada Internațională de Chimie Mendeleev. Profesoara Daniela Bogdan: Avem cel mai bun rezultat de anul acesta / Pentru olimpiadă am făcut pregătirea online

19.757 de vizualizări
Sursă foto: Facebook
Raul-Mircea Bodrogean a luat cel mai mare punctaj la Olimpiada Internațională de Chimie Mendeleev, primind aurul absolut la finalul competiției, au anunțat astăzi organizatorii concursului. Profesoara care a pregătit lotul de chimie al României, Daniela Bogdan, a postat pe pagina sa de Facebook rezultatele echipei.

Rezultatele elevilor români la a 55-a Olimpiadă Internațională D.I. Mendeleev:

  • Raul Mircea Bodrogean – aur absolut
  • Tudor Lile – aur
  • Ștefan Dimitriu – aur
  • Alexandru Cătălin Dianu – aur
  • Vlad Iova – bronz
  • Teodor Pădureanu – bronz
Sursă foto: Facebook

Contactată de Edupedu.ro, Daniela Bogdan a povestit că olimpiada s-a desfășurat online anul acesta, fără proba practică din laborator, având în vedere restricțiile impuse de autorități din cauza pandemiei. Probele au avut loc în intervalul 20-25 aprilie, iar câștigătorii au fost anunțați pe 26 aprilie.

„Avem cel mai bun rezultat de anul acesta, am obținut și în anii trecuți rezultate foarte bune, spre exemplu Raul Mircea Bodrogean a mai obținut aur acum doi ani la Olimpiada Internațională de Chimie, la care participă 70 de țări. Elevii de-a XII-a care au participat acum la Olimpiada Mendeleev au ales drumul chimiei și la facultate. Pentru olimpiadă am făcut pregătirea online, dar deja vorbim de un antrenament de ani de zile în spate, ei au beneficiat de pregătire de-a lungul întregului lor parcurs educațional”, a spus Daniela Bogdan.

În ceea ce privește modalitatea de evaluare, ea a explicat că toți candidați au fost supravegheați online și sistemul nu le permitea să acceseze altceva pe calculator în afară de testul pe care îl susțineau. „La etapa națională chiar am eliminat vreo 4 candidați fiindcă nu au respectat regulile”, a spus Bogdan.

La Olimpiada Mendeleev au participat peste 140 de elevi din 28 de țări, inclusiv din Belarus, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Turcia, China, Israel, Austria, Serbia și Georgia. Competiția a constat din două ture. Tinerii chimiști au trebuit să rezolve opt probleme în cinci ore în primul tur și 15 probleme mai dificile, tot în cinci ore, în a doua fază.

Organizatorii au acordat 15 medalii de aur, 29 de argint și 44 de bronz. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației din Belarus și Universitatea de Stat Lomonosov din Moscova.

Olimpiada Internațională de Chimie Mendeleev este un eveniment anual și este succesorul Olimpiadei de Chimie All-Union care a avut loc pentru prima dată în 1967. Olimpiada este numită după marele chimist rus Dmitry Mendeleev.

Primele ediții ale Olimpiadei Internaționale de Chimie Mendeleev au prezentat elevi din țările CSI și din statele baltice. Bulgaria, Macedonia și România s-au alăturat în 2004, Ungaria, Turcia și Arabia Saudită – în 2012. Israel, Mongolia și Nigeria au debutat la competiție în 2016.

Citește și:
Marius Andruh: Despre devotament, în primul rând, la Olimpiada de Chimie 2021
Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2021: Locul 2 pentru lotul României, în topul țărilor participante la olimpiadă. Subiectele de la olimpiadă

4 comments
  1. Felicitări tuturor celor implicați în obținerea acestui rezultat de excepție și evident, în primul rând lui Raul Mircea Bodrogean !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Muncii, Marius Budăi: Voi participa la negocierile de la Guvern cu sindicatele. Educaţia a peste trei milioane de copii, dar şi veniturile a aproape 300.000 de angajaţi din învăţământul românesc sunt mai importante decât orice viitoare funcţie din Guvern

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a anunţat că duminică va participa la negocierile de la Guvern cu sindicatele din Educaţie, din respect pentru profesori şi pentru ca, luni,…
Vezi articolul

Președintele Federației părinților, despre introducerea exmatriculării în Legea Educației din Parlament: Decizia nu e rea, însă este nevoie de mare atenție. Un copil care ar putea fi reabilitat poate deveni, peste noapte, un infractor

Deciziile de exmatriculare și suspendare nu sunt rele, ci sunt bune, însă există o mare obligație: cea a reabilitării și reînscrierii în sistem, spune Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a…
Vezi articolul

Carul pus înaintea boilor, la Ministerul Educației. După ce a fost aprobat bugetul pe 2023, instituția îi convoacă pe cei care ar fi trebuit să decidă dinainte câți bani erau necesari pentru școli în 2023, prin costul standard per elev / Noile sume vor include și creșterile de salarii pentru profesori

Ministerul Educației a trimis convocatorul pentru ședința Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar care va avea loc marți, pe 13.12.2022, ora 11.00, potrivit documentului consultat de Edupedu.ro. Între timp, bugetul…
Vezi articolul