ULTIMA ORĂ În București merg fizic la școală, de luni, 8 februarie, doar copiii de grădiniță și elevii din clasele Pregătitoare-IV, a VIII-a și a XII-a

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com

Elevii din ciclul primar și din anii terminali din București merg de luni, 8 februarie, fizic la școală, iar copiii la grădiniță, conform scenariului galben, Capitala fiind încă în acest nivel de răspândire a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, potrivit declarației făcute de Președintele Klaus Iohannis marți seara.

Potrivit datelor de la Grupul de Comunicare Strategică, Bucureștiul are acum o rată de infectare de 1,96 la mie pentru ultimele 14 zile. Aceasta rată încadrează Capitala în scenariul galben, cuprins între 1 la mie și 3 la mie.

“În localitățile în care sunt ceva mai multe cazuri, așa numitul scenariu galben, acolo copiii de gradiniță merg fizic la gradiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii de clasa a VIII-a, fizic, la școală, iar din liceu merg tinerii din clasa a XII-a care se pregătesc de Bacalaureat”, a declarat Klaus Iohannis.

Care sunt scenariile anunțate:

Scenariul Verde – în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie, toate școlile se redeschid fizic.

Șcenariul Galben – Peste 1 la mie rată de infectare, până la 3 la mie, merg în continuare la copiii la grădiniță și elevii la școala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a.

Scenariul Roșu – Peste 3 la mie până la 6 la mie, rata de infectare. Copiii de grădiniță și copiii de ciclul primar continuă să meargă la cursuri, ceilalți trec în online.

Scenariul 100% online – Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în online.

Citește și Ce știm despre redeschiderea școlilor pe 8 februarie – informații actualizate

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version