ULTIMA ORĂ În București merg fizic la școală, de luni, 8 februarie, doar copiii de grădiniță și elevii din clasele Pregătitoare-IV, a VIII-a și a XII-a

54.759 de vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
Elevii din ciclul primar și din anii terminali din București merg de luni, 8 februarie, fizic la școală, iar copiii la grădiniță, conform scenariului galben, Capitala fiind încă în acest nivel de răspândire a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, potrivit declarației făcute de Președintele Klaus Iohannis marți seara.

Potrivit datelor de la Grupul de Comunicare Strategică, Bucureștiul are acum o rată de infectare de 1,96 la mie pentru ultimele 14 zile. Aceasta rată încadrează Capitala în scenariul galben, cuprins între 1 la mie și 3 la mie.

“În localitățile în care sunt ceva mai multe cazuri, așa numitul scenariu galben, acolo copiii de gradiniță merg fizic la gradiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii de clasa a VIII-a, fizic, la școală, iar din liceu merg tinerii din clasa a XII-a care se pregătesc de Bacalaureat”, a declarat Klaus Iohannis.

Care sunt scenariile anunțate:

Scenariul Verde – în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie, toate școlile se redeschid fizic.

Șcenariul Galben – Peste 1 la mie rată de infectare, până la 3 la mie, merg în continuare la copiii la grădiniță și elevii la școala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a.

Scenariul Roșu – Peste 3 la mie până la 6 la mie, rata de infectare. Copiii de grădiniță și copiii de ciclul primar continuă să meargă la cursuri, ceilalți trec în online.

Scenariul 100% online – Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în online.

Citește și Ce știm despre redeschiderea școlilor pe 8 februarie – informații actualizate

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


7 comments
 1. Numai minți luminate avem la conducere. Cum adică copiii stau câte 2 în bancă? Distanțarea unde mai e?! Cine își asumă îmbolnăvirea copiilor și a profesorilor? Nimeni. Măcar regulile de bun simț sa existe, că în rest suntem varză.

 2. Asa grait-a Ficusu’ si ceilalti care au speriat Covidu’. Ce e mai interesant, celebrul ordin interministerial, lipseste. Dar e de inteles, unul se gandeste cum sa testeze toti copiii si celalalt cum sa scoata pepsiglasul fara sa strice bancile.
  Acum putem astepta linistiti al treilea val. Vedem peste o luna daca se adeveresc previziunile statisticienilor.

 3. Bună ziua! Sunt părinți, din zona scenariului galben, care, de teama virusului, nu vor să își lase copiii de clasa a 12-a la școală. Pot să îi țină pur și simplu acasă, trebuie să facă vreo cerere sau trebuie să meargă obligatoriu la școală?

  1. Dacă și părinții profesorilor ii pot tine pe aceștia acasă ca să nu ia covid de la copiii dvs asimptomatici, de ce nu?
   Și ne întoarcem la dragul de învățământ online.

 4. “Scenariul Verde – în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie”
  parca pragul este 1.5 la mine, nu ? sau avem noi scenarii ?

  1. 1 la mie.
   Că pot schimba ulterior cu 1,5 la mie, e adevărat, cu cât se duc mai mulți copiii la școală, crapă mai repede profii de covid luat de la elevii asimptomatici și se vor aduce suplinitori care nu au luat nici 5 la concursul de titularizare.
   Succes la școală, copilașilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alexandru Dumbravă, fost viceprimar al Sibiului, condamnat într-un dosar de fraudă cu bani europeni, și-a dat demisia din funcția de director al școlii din Roșia. ISJ: a demisionat până să ajungă decizia instanței la inspectorat

Alexandru Dumbravă, fost viceprimar al Sibiului și fost inspector școlar, și-a dat demisia din funcția de director al Școlii Gimnaziale din Roșia, vineri, 13 octombrie. Acesta a fost condamnat la…
Vezi articolul