ULTIMA ORĂ Listele copiilor înscriși la clasa pregătitoare 2023 vor fi afișate până pe 12 iunie, deși ar fi trebuit să fie publicate pe 6, anunță Ministerului Educației. Este a doua modificare a calendarului în ultimele două săptămâni

Foto: ISMB

Listele copiilor înscriși în clasa pregătitoare 2023 vor fi afișate în școli până la data de 12 iunie, potrivit Ministerului Educației. Calendarul pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2023 a fost modificat din nou, după cum a informat Ministerul Educației: „A fost trimisă către inspectoratele școlare județene/al municipiului București nota Ministerului Educației nr. 1382/DGIP/2023 privind modificarea Calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2023-2024.”

Pe 26 mai, Ministerul Educației anunța faptul că a fost modificat calendarul pentru clasa pregătitoare 2023, iar listele copiilor vor fi afișate până pe 6 iunie. De menționat este că niciun reprezentant al Ministerului Educației nu a anunțat că o să fie din nou calendarul modificat.

Modificările vin ca urmare a grevei generale din Învățământ. Miercuri, 7 iunie, este a zecea zi de grevă generală în școli, protestul de muncă fiind declanșat pe 22 mai, zilele de 1-2 iunie și 5 iunie fiind zile libere legale în sectorul public.

Pentru prima etapă de înscriere, până la data de 12 iunie vor avea loc următoarele, potrivit Ministerului Educației:

A doua etapă de înscriere la clasa pregătitoare:

În perioada 13-16 iunie vor avea loc:

În perioada 19 iunie – 10 iulie vor avea loc:

În perioada 1 – 8 septembrie 2023, vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ, conform Ministerului Educației.

Exit mobile version