Calendarul pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2023 a fost modificat, anunță Ministerul Educației

3.127 de vizualizări
Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com
Ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului înscrierii la clasa pregătitoare 2023 a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial, după cum a anunțat Ministerul Educației. Părinții au depus cererile de înscriere în perioada 3-18 mai.

Vineri, 26 mai, este a cincea zi de grevă generală în școli și grădinițe. Joi, peste 15.000 de profesori au protestat în București, iar zeci de elevi li s-au alăturat în marșul de la Piața Victoriei și până la Parlament.

Pentru prima etapă de înscriere:

 • în perioada 29 mai – 6 iunie 2023, vor avea loc:
  • procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere;
  • repartizarea, la școala de circumscripție, a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție și nu au fost repartizați din lipsă de locuri și care au exprimat această opțiune în cererea de înscriere;
  • afișarea, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratelor școlare a listei copiilor înmatriculați și a numărului de locuri libere. 

Pentru a doua etapă de înscriere:

 • în perioada 6 – 12 iunie vor avea loc:
  • depunerea, la unitatea de învățământ, a cererilor de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinși în etapa anterioară;
  • validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.
 • În perioada 13-19 iunie vor avea loc:
  • procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere;
  • afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

În perioada 1 – 8 septembrie 2023, vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ”, conform Ministerului Educației.

Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


4 comments
 1. Adica se vor da testari la limba de studiu, alta decat limba romana pe 30 si 31.05? Directorii de scoli spun ca nu este posibil asa ceva. Nu au cum sa organizeze asa repede.

  1. În perioada 29-31 mai cel mai probabil greva nu va fi suspendată, iar din 1 iunie până în 6 nu sunt zile lucrătoare. Cel mai probabil se vor reprograma toate aceste activități. Ministerul este total depășit de situație, și obstinația executivului de a face pe Gigi Durul va întârzia toate calendarele posibile.

   1. Multumesc, Mihai!

    Draga redactie, puteti face un update la aceasta stire? Suntem un grup de parinti de prescolari plecati din tara momentan si ne planificam intoarcerea in functie de stirile publicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like