ULTIMA ORĂ: Recomandarea privind anularea deplasărilor în străinătate pentru elevi nu are caracter de interzicere și se referă la zonele de carantină, explică ministrul Educației

FOTO: edu.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, revine cu explicații după ce luni a trimis către toate școlile și inspectoratele o notă prin care recomanda limitarea  sau anularea excursiilor în străinătate. Oficialul nuanțează aceste măsuri după ce a avut o videoconferință cu  inspectorii școlari generali și o întâlnire cu ministrul sănătății, Victor Costache, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Cei doi recomandă familiilor să limiteze excursiile cu copiii în străinătate.

Redăm comunicatul ministerului: 

”În continuarea demersurilor/măsurilor de monitorizare a stării de sănătate a elevilor și prevenirea îmbolnăvirii prin infecții respiratorii, Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a susținut o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți și a avut o întâlnire de lucru cu Victor Costache, ministrul Sănătății.

Avem încredere că deciziile luate împreună cu părinții, la nivelul unităților de învățământ, vor fi potrivite situației de față și vor asigura securitatea copiilor”, a precizat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

Susțin declarațiile doamnei ministru Monica Anisie de a încuraja familiile copiilor să limiteze deplasările în străinătate în această perioadă, în contextul epidemiei care afectează unele state”, a declarat Victor Costache, ministrul sănătății.

Ambii miniștri fac un apel la calm și precizează că în acest moment NU a fost confirmat niciun caz de coronavirus în România.”

FOTO: edu.ro

Exit mobile version