ULTIMA ORĂ: Recomandarea privind anularea deplasărilor în străinătate pentru elevi nu are caracter de interzicere și se referă la zonele de carantină, explică ministrul Educației

22.027 de vizualizări
FOTO: edu.ro
Ministrul Educației, Monica Anisie, revine cu explicații după ce luni a trimis către toate școlile și inspectoratele o notă prin care recomanda limitarea  sau anularea excursiilor în străinătate. Oficialul nuanțează aceste măsuri după ce a avut o videoconferință cu  inspectorii școlari generali și o întâlnire cu ministrul sănătății, Victor Costache, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Cei doi recomandă familiilor să limiteze excursiile cu copiii în străinătate.

Redăm comunicatul ministerului: 

”În continuarea demersurilor/măsurilor de monitorizare a stării de sănătate a elevilor și prevenirea îmbolnăvirii prin infecții respiratorii, Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a susținut o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți și a avut o întâlnire de lucru cu Victor Costache, ministrul Sănătății.

  • În cadrul videoconferinței, ministrul Monica Anisie a subliniat faptul că organizarea activităților/excursiilor care se realizează în străinătate sau în țară rămâne la decizia unităților de învățământ, cu acordul părinților sau a tutorilor legali. Recomandarea privind limitarea/anularea pentru deplasările în străinătate se referă în mod special pentru zonele de carantină. Așa cum era stipulat și în Nota MEC nr. 26.990 din 24 februarie 2020, „în condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția de Sănătate Publică, anterior revenirii în țară. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă”. Fiecare inspectorat școlar va realiza o informare cu directorii unităților de învățământ, în care va comunica aspectele prezentate în cadrul videoconferinței. Nota emisă de Ministerul Educației și Cercetării are caracter de recomandare, nu de interzicere.
  • Întâlnirea de lucru între ministrul educației și cercetării și ministrul sănătății a avut drept scop actualizarea planului de măsuri al Guvernului Orban adoptat în prisma unei posibile epidemii cu COVID-19 (coronavirus). În cadrul întâlnirii s-a analizat situația infecției cu coronavirus la nivel mondial și european. Se recomandă familiilor să limiteze excursiile/deplasările în zonele afectate.

Avem încredere că deciziile luate împreună cu părinții, la nivelul unităților de învățământ, vor fi potrivite situației de față și vor asigura securitatea copiilor”, a precizat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

Susțin declarațiile doamnei ministru Monica Anisie de a încuraja familiile copiilor să limiteze deplasările în străinătate în această perioadă, în contextul epidemiei care afectează unele state”, a declarat Victor Costache, ministrul sănătății.

Ambii miniștri fac un apel la calm și precizează că în acest moment NU a fost confirmat niciun caz de coronavirus în România.”

FOTO: edu.ro


1 comment
  1. Am auzit ca…
    In multe scoli hartiile pentru mult-doritele punctaje se fac in minunate deplasari-excursie in strainatate cu o oprire la o conferinta-simpozion international! Astfel, participantii cu dare de mana bifeaza puncte pretioase la dosar cu efort minim si imbinand utilul cu distractia!
    Industria punctajelor de aur din invatamant are prea putin de a face cu ceea ce fac profesorii la clasa! Poate un profesor sa fie magician la clasa, daca nu are punctaje cu simpozioane, reviste, proiecte nationale sau internationale va fi dat la o parte fara cea mai mica remuscare!
    Am auzit ca…
    Ar exista agentii de turism au oferte speciale pentru profesori, care includ si prezenta la o conferinta/simpozion, cu primirea hartiei mult dorite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Două posturi de directori adjuncți la școlile europene Luxembourg I și II, scoase la concurs pentru anul școlar viitor. Înscrierea se face până pe 21 noiembrie 2022 / Profilul candidatului și ce trebuie să conțină dosarul

Două posturi de directori adjuncți la școlile europene Luxembourg I și Luxembourg II sunt scoase la concurs pentru anul școlar viitor, potrivit unui anunț al Ministerului Educației. Până la data…
Vezi articolul

SURSE Planurile-cadru pentru liceele tehnologice duale. Mai puține ore de Matematică, pentru clasele XI-XII, și fără ore de Fizică, Chimie, Biologie și Geografie în trunchiul comun al tuturor specializărilor – proiect

Elevii de la tehnologic dual ar putea să aibă mai puține ore de Matematică în trunchiul comun, potrivit proiectului de modificare a planurilor-cadru. Făcând o comparație cu învățământul tehnologic actual,…
Vezi articolul

Demisie la Ministerul Educației. Subsecretarul de stat Jean Badea, responsabil cu digitalizarea educației și autorul de facto al Strategiei SmartEdu: Faptul că în PNRR se propune o reformă în ceea ce privește digitalizarea educației, iar timp de două luni eu nu am fost întrebat, am perceput lucrul acesta ca pe un mesaj. Demisia este rezultatul acestui mesaj

„Faptul că în PNRR se propune o reformă în ceea ce privește digitalizarea educației, iar timp de două luni eu nu am fost întrebat, am perceput lucrul acesta ca pe…
Vezi articolul

De ce elevii nu au fost evacuați înainte de începerea lucrărilor din internatul din Odorheiu Secuiesc? „Fiind lucrări de exterior, nu au considerat că va afecta clădirea. Directorul liceului a spus că, dacă ajută, își dă demisia”, susține Ligia Deca

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că, „fiind lucrări de exterior, nu au considerat că va afecta în vreun fel clădirea”, de aceea elevii nu au fost evacuați înainte de…
Vezi articolul