ULTIMA ORĂ Salariile personalului din școli vor fi stabilite printr-o ordonanță de urgență separată, spune Simion Hăncescu, FSLI: Aveam o problemă cu funcțiile de conducere, nu se puteau repara acele inechități / Va fi o medie de 20%, dar nu discutăm de procent deocamdată. Încă se lucrează

Foto: Edupedu.ro

Salarizarea profesorilor și a personalului din școli pentru anul 2024 va fi decisă printr-o ordonanță de urgență separată de ordonanța „trenuleț”. Asta au declarat la ieșirea de la Palatul Victoria liderii sindicali care au discutat cu premierul Ciolacu, ministrul Finanțelor și al Educației.

Salariile profesorilor nu vor crește pentru toți la fel, spune Anton Hadăr, președintele Federației „Alma Mater” – declarațiile sale pot fi citite aici.

Salarizarea personalului din școli de la 1 ianuarie 2024 va fi stabilită printr-o ordonanță de urgență distinctă, potrivit declarațiilor făcute de liderul FSLI Simion Hăncescu. Marius Nistor de la FSE a explicat că necesitatea unui alt act normativ este dată de faptul că în actuala formă a ordonanței trenuleț erau puse doar cadrele didactice și personalul nedidactic, fără funcțiile de conducere, îndrumare și control.

În concluzie, sindicaliștii spuneau că merg joi la Ministerul Educației unde vor fi făcute grilele care vor sta la baza ordonanței de urgență care va stabili salarizarea pentru personalul din învățământ pentru anul 2024.

Redăm declarațiile sindicaliștilor la ieșirea de la Guvern:

„Este aceeași variantă. S-a clarificat…

Reporter: Care este acel procent de creștere?

Marius Nistor, FSE: 20% în medie creștere salarială pe 2024 și împreună cu Ministerul Educației vom transmite toate elementele clalificatorii către Guvern.

Simion Hăncescu, FSLI: Concluzia este că se va emite act normativ separat, ordonanță separată. Acum mergem la Ministerul Educației pentru că aveam o problemă cu funcțiile de conducere, nu se puteau repara acele entități.

Reporter: Deci nu mai intră în ordonanța „trenuleț”?

Marius Nistor, FSE: Păi nu, în ordonanța trenuleț, pe forma care a intrat în transparență decizională, nu mai figurau funcțiile de conducere, figura personalul didactic de predare, figura personalul didactic auxiliar, nedidactic și atât. Și atunci lucrurile acestea trebuiau corectate și asta facem în momentul de față.

Reporter: Și ce ne spuneți de calendar?

Simion Hăncescu, FSLI: La 1 ianuarie va fi prima majorare, dar nu discutăm de procent deocamdată. Încă se lucrează.

Reporter: Dar cât va fi?

Marius Nistor: Este o medie de 20%.

Lider sindical: … Este o medie, unii vor avea un pic mai puțin, alții un pic mai mult pentru că trebuie corecțiile în funcție de importanța funcției, de vechime și de locul lui în sistem.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version