ULTIMA ORĂ Salariile personalului din școli vor fi stabilite printr-o ordonanță de urgență separată, spune Simion Hăncescu, FSLI: Aveam o problemă cu funcțiile de conducere, nu se puteau repara acele inechități / Va fi o medie de 20%, dar nu discutăm de procent deocamdată. Încă se lucrează

20.907 vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Salarizarea profesorilor și a personalului din școli pentru anul 2024 va fi decisă printr-o ordonanță de urgență separată de ordonanța „trenuleț”. Asta au declarat la ieșirea de la Palatul Victoria liderii sindicali care au discutat cu premierul Ciolacu, ministrul Finanțelor și al Educației.

Salariile profesorilor nu vor crește pentru toți la fel, spune Anton Hadăr, președintele Federației „Alma Mater” – declarațiile sale pot fi citite aici.

Salarizarea personalului din școli de la 1 ianuarie 2024 va fi stabilită printr-o ordonanță de urgență distinctă, potrivit declarațiilor făcute de liderul FSLI Simion Hăncescu. Marius Nistor de la FSE a explicat că necesitatea unui alt act normativ este dată de faptul că în actuala formă a ordonanței trenuleț erau puse doar cadrele didactice și personalul nedidactic, fără funcțiile de conducere, îndrumare și control.

În concluzie, sindicaliștii spuneau că merg joi la Ministerul Educației unde vor fi făcute grilele care vor sta la baza ordonanței de urgență care va stabili salarizarea pentru personalul din învățământ pentru anul 2024.

Redăm declarațiile sindicaliștilor la ieșirea de la Guvern:

„Este aceeași variantă. S-a clarificat…

Reporter: Care este acel procent de creștere?

Marius Nistor, FSE: 20% în medie creștere salarială pe 2024 și împreună cu Ministerul Educației vom transmite toate elementele clalificatorii către Guvern.

Simion Hăncescu, FSLI: Concluzia este că se va emite act normativ separat, ordonanță separată. Acum mergem la Ministerul Educației pentru că aveam o problemă cu funcțiile de conducere, nu se puteau repara acele entități.

Reporter: Deci nu mai intră în ordonanța „trenuleț”?

Marius Nistor, FSE: Păi nu, în ordonanța trenuleț, pe forma care a intrat în transparență decizională, nu mai figurau funcțiile de conducere, figura personalul didactic de predare, figura personalul didactic auxiliar, nedidactic și atât. Și atunci lucrurile acestea trebuiau corectate și asta facem în momentul de față.

Reporter: Și ce ne spuneți de calendar?

Simion Hăncescu, FSLI: La 1 ianuarie va fi prima majorare, dar nu discutăm de procent deocamdată. Încă se lucrează.

Reporter: Dar cât va fi?

Marius Nistor: Este o medie de 20%.

Lider sindical: … Este o medie, unii vor avea un pic mai puțin, alții un pic mai mult pentru că trebuie corecțiile în funcție de importanța funcției, de vechime și de locul lui în sistem.

Articol în curs de actualizare


36 comments
  1. Va bateți joc de personalul nedidactic. ce curs va trebuie sa mai facem ? Noi știm ce avem de făcut dar cei din Sindicat sunt niște gunoaie că au acceptat asa ceva . Curs de șters fundul la copii ? Stim și fără sa plătim din banii noștri.

  2. O medie? Ce medie tot stabiliți voi acolo ? Au fost medii in care unii au luat 3 % și alții au luat 30%, vă bateți joc ? Ce întrebare… Parcă vă bateți joc de acum… Voi ați auzit de discriminare? Cum poți să dai maxim la salarii peste 7000 lei net și să dai un procent infim la cei care au salarii de mizerie? Ar trebui să aveți curajul să veniți în mijlocul nostru! Dar voi trăiți bine ! Plecați dacă nu sunteți capabili să ne reprezentați pe toți în mod egal ! Până acum, ați majorat doar acolo unde aveți incompetenți plasați politic ! Coborâți cu picioarele pe pământ! Voi habar nu aveți ce înseamnă munca și răspunderea! Mie, mi ar fi rușine să mă erijez în ceea ce nu sunt !

  3. Săracii directori!
    Să treacă la catedră dacă nu le ajung banii din salariu.
    De multele alte beneficii pe care le au nu zice nimeni nimic?
    Să ne spună cât este gradația de merit care se dă de către inspectorii școlari pe pile. Ai acte prefabricate și pupi unde trebuie? iei gradație, dacă nu ai pile ești un nimeni.

  4. Pentru personalul nedidactic,gunoierii acestui Munister,tot nu aveți buget?!
    Chiar nu aveți un pic de respect fata de noi,nu aveți respect fata de munaca noastră!

    1. Cu tot respectul, dar dumneavoastra ce cautati in invatamant? Modul in care va exprimati parerile par a fi mai mult ale unei persoane care are nevoie de educatie decat ale uneia care activeaza in acest domeniu…Limba romana are reguli clare si ar trebui sa le cunoasteti.

      1. Om bun… internetul e liber pentru toată lumea. Nu garantează nimeni că toți cei care scriu comentarii la articolele de pe acest site SUNT profesori, sau cadre auxiliare, sau personal nedidactic. Poate e un simplu cetățean care are impresia că se întâmplă ceva necurat într-o școală de unde află și dânsul/dânsa niște informații, și ține să anunțe toată țara.

        Comentariile sunt la liber, nu te verifică nimeni cine ești (dovadă chiar comentariul d-tale).

        Iar dacă vrei neapărat să fim puțin pedanți… când respecți atât de mult limba română, folosești diacritice, că nu e greu.

  5. Guvernarea repetenților a reușit performanța să ofere la nivel declarativ, profesorilor, mult mai puțin decât a tăiat efectiv. Să fie fermele de troli bine plătite, să curgă emisiunile laudative în presa de partid, pensionarii speciali din CCR să nu sesizeze “dreptul” amputat. Epoca minciunii are străluciri de aur.

  6. Parca acesti lideri luau mandat de negociere de la membrii? Cu cine s-au sfatuit? Cine a acceptat ca in loc de 1400 lei crestere sa primeasca 380 lei?
    Sau mergem tot pe ideea la vara, la iarna, la anu…la anu.
    Ei au negociat in interesul guvernului. Practic si-au batut joc de tot ce au obtinut in urma grevei.

    1. Nu am luat încă acel card de 500 lei pt nedidactic este deja 14 decembrie!!! Iar suntem mințit, pt ce s-a făcut greva!!!???

  7. Proteste nesfârșite și eficiente, nu grevă! Liderii actuali, naționali și județeni, demiși! Crearea unui singur sindicat și ales nu un lider, ci un comitet care să aibă spiritul dreptății! Aleși pentru eternitate, ci pentru maximum o jumătate de an! Vi se pare utopic, nu?!

  8. Daca nu facem greva chiar suntem prosti. Iar o sa vuiasca presa ca profesorii iar au primit mariri de 20-30 la suta cand de fapt doar 8 la suta profesorilor si mai mult cateilor de partid care nu au facut nici greva. Nu v-ar fi rusine. In scoala mea mai sunt doar doi oameni in sindicat. 28 s-au retras dupa ce Iuda ne-a tradat in vara.

  9. Liderii de sindicat trebuiesc schimbați,
    fac jocul guvernului
    OGU de mâine va cuprinde următoarea mărire:
    personal didactic 13+7
    auxiliari și administrativ 8+4
    directorii 1500
    Vom face selecția la hoți prin votul nostru ce va urma.

  10. https://www.Edupedu.Ro/marius-budai-profesorul-debutant-va-castiga-de-la-1-ianuarie-2024-un-salariu-net-de-4-600-de-lei-pe-luna/
    Acesta a fost mandatul pentru liderii de sindicat! Oug 53.

    https://www.Monitorulcj.Ro/economie/115435-salariul-mediu-net-a-urcat-la-4700-de-lei-in-octombrie-in-romania

    Câştigul salarial mediu net în luna octombrie a urcat la 4.692 lei, în creştere cu 99 lei sau 2,2% faţă de luna septembrie 2023, potrivit datelor publicate de institutul naţional de statistică, citate de agerpres.

    Oare acesti lideri negociaza in favoarea guvernului sau in favoara angajatilor?

    Debutantul trebuie sa plece de la 4700 lei pe 1 ianuarie. Cine le a dat mandatul pentru a negocia 5, 13, 20%? Cu cine s-au sfatuit?
    Intelegem ca ei sunt foarte multumiti, oare angajatii din invatamant cum sunt dupa acest “Succes”?

  11. Îmi place super. Profesorii vor avea OGU pentru salarii,cei din sănătate cu salariile mărite încă de pe vremea lui Băsescu, au si ei anexă la lege,parlamentul,guvernul primesc și ei, iar prostii din CFR,mină, șantiere,…au baftă de 30 de ani numai de prorogarea aplicării legii salarizării…Deci banii voștri vin din salariile înghețate, tichete de vacanță,bonuri de masă ale proștilor de rand. Felicitări

  12. Lideri sindicali de tot rahatul, guvernanți mincinoși și incapabili , cam asta e concluzia amară….de la 50 la sută în iunie, se va ajunge la, la cât?? MOOIE LA TOȚI!!!!

  13. văd că băgați reclame la greu cu digitizarea educației , că vai doamne testele pisa sunt slabe că nu este băgată tehnologie . șefia Italia Franța Spania reduc digitizarea pt ca efectele ecranelor sunt negative
    și Samsung baga reclame casa cumpere statul tehnologie laptopuri tablete etc. pe bani publici.

  14. in ordonanța trenuleț nu erau trecute funcțiile de conducere și în plus era trecut și
    acuma, prin acest nou act normativ adăugați funcțiile de conducere iar la nedidactic dați creștere mai mică decât la didactic.
    deci faceți ce vreți voi și cum vreți voi .
    sa va cautati * servici* de la 1ianuarie. poate va da deca vreun post de purtători de cuvânt și ștergători de mesaje pe la minister acolo la ea in parohie. in fața profesorilor nu mai aveți ce cauta

  15. De atata timp este problema cu functiile de conducere si nu ati facut nimic, sau scuze ati facut….. ati majorat toate celelalte functii peste functiile de conducere (toate functiile de executie au mai mult decat un secretar sef/contabil sef).Si tot mai discutati, ce o fi asa greu de inteles????

    1. Directorii sunt reprezentantii ministerului in scoala. Ei nu pot face parte din sindicate si sindicatele nu trebuie sa se ocupe de salarizarea lor. De salarizarea lor corespunzatoare trebuie sa se ocupe guvernul. Niciun director nu a facut greva, iar acum sindicalistii is ingrijorati pentru salarizarea directorilor!

    2. Ce e acela contabilul sef…ce face contabilul ala 8 ore pe zi timp de o luna? Are salariu mult prea mare! Auzi tu “Sef”…cand in realitate ar trebui un contabil la..4-5 scoli!! Ce face atatea zile/ore? Ca totul in invatamant e fix, nu e ca intr-o firma privata unde iti faci propriul buget. Toate cheltuielile sunt standard. Dar chiar nu va e rusine?? Stau frumos in birou, nu-i doare capul, nu miros transpiratia elevilor…nu au treaba cu ifosele parintilor…nu ii zapacesc de cap elevii nastamparati etc…si vor de cate ori mai mult fata de un profesor? Este strigator la cer!

      1. Înainte să vorbiți și să criticați nefondat, mai bine v-ați interesa și veți afla că nu sunt cheltuieli fixe sau bugete standard! sau poate nu peste tot! La liceul unde lucrez eu, nu contabil, sunt zilnic foarte multe acte de făcut, calcule și bugete. Unii vorbesc din afară, dar mai bine și-ar ține gura, sau mai bine ar merge in fața guvernului si ar protesta cum mulți am facut-o în vară!

  16. “Lider sindical: … Este o medie, unii vor avea un pic mai puțin, alții un pic mai mult pentru că trebuie corecțiile în funcție de importanța funcției, de vechime și de locul lui în sistem.”

    ?????? importanta funcției????? locul lui in sistem?????
    Super!
    Deci unii pleacă la scoală mai importanți!
    Unii au locul in sistem pe viată!!!

    1. Hai,hai,hai!Era mai bine trenuleț, că vaporașul se poate scufunda și nici măcar o grevă nu îl va mai putea scoate de acolo..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premierul Ciucă a convocat ședință de guvern, duminică, în contextul în care a fost lansată o nouă propunere pentru sindicatele din educație / Ciucă e presat să soluționeze criza din educație, înainte de a preda mandatul de premier liderului PSD, Marcel Ciolacu

Guvernul premierului Nicolae Ciucă se întrunește în ședință, duminică, de la ora 10:00, pentru a soluționa criza din educație, astfel încât, săptămâna viitoare, să poată fi încheiată procedura rotativei guvernamentale,…
Vezi articolul

Secretarul de stat Sorin Ion le-a spus profesorilor de sport că la liceu sunt luate în calcul mai multe ore de educație fizică: Sunteți cel puțin la fel de importanți ca orice altă disciplină / Campioana olimpică la spadă, Ana Maria Brânză: Voi ține minte acest lucru

Secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion dă de înțeles că în noile planuri-cadru pentru liceu ar putea fi mai multe ore de sport, decât în prezent, adică o…
Vezi articolul

FOTO Clubul Copiilor Cireșarii din București, îngropat în bălării. Ministerul Educației declară că spațiul “va rămâne al copiilor”, după ce va îl va reabilita / Primarul Sectorului 1 dorea să preia administrarea bazei, acuzând că PSD că vrea să pună mâna pe ea

Clubul Copiilor Cireșarii din Sectorul 1 apare acoperit de bălării și în mare măsură abandonat, într-o serie de fotografii puse la dispoziția Edupedu.ro de Ministerul Educației, care administrează această bază…
Vezi articolul