Focarul cu noua tulpină de virus de la Școala 28 din Capitală a plecat de la un îngrijitor, apoi au urmat directorul și directorul adjunct, spune ministrul Educației: “Ne punem și semne de întrebare cu privire la nivelul de respectare a regulilor”

6.915 vizualizări
Foto: Google maps
“Ne punem și semne de întrebare cu privire la nivelul de respectare a regulilor”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la B1TV, în legătură cu focarul de noua tulpină de coronavirus de la Școala Gimnazială nr 28 din București. “Știm că a plecat de la o persoană care are calitatea de îngrijitor, apoi au urmat directorul și directorul adjunct”, a mai spus ministrul.

“Îți face frică, evident îți face frică. E frica de necunoscut, frica de un focar. Dar este, atenție, un focar. Cu toții sperăm ca DSP-ul și cei care au în atribuție acest lucru să ia toate măsurile necesare pentru a limita maximum posibil multiplicare acestui focar.

Bineînțeles că este îngrijorător, ne punem și semne de întrebare cu privire la nivelul de respectare a regulilor.

Știm că a plecat de la o persoană cu calitatea de îngrijitor, apoi directorul, directorul adjunct, apoi alți angajați din personalul nedidactic. Deci e un lucru care ne îngrijorează, e un lucru care face parte din categoria elementelor principale care vor face parte din discuția de pe 2 februarie.

Știu sigur că există în acest caz o atenție deosebită de către cei îndreptățiți să fac anchetele epidemiologice”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății a declarat miercuri într-o conferință de presă că la Școala nr 28 au mai fost identificate azi încă două persoane cu noua tulpină de origine britanică.

Adriana Pistol, director în Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), a declarat, marți, că este clar din punct de vedere epidemiologic că toți cei din focarul de la Școala 28 din Capitală sunt infectați cu tulpina britanică și, prin urmare, nu mai are rost să fie cheltuiți bani cu secvențierea.

După o achetă online făcută de Inspectoratul Școlar, instituția a precizat că „din notele telefonice purtate în mod aleatoriu cu diverși profesori din unitate și din discuțiile din cadrul ședinței, s-a surprins faptul că, în unitate, nu a avut loc niciun fel de festivitate, masă sau agapă care ar fi înlesnit răspândirea virusului printre angajați și nici nu s-au primit pachete din străinătate”.

Reamintim că pe 23 ianuarie Ministerul Sănătăți ia anunțat că unul dintre pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie este angajatul unei școli din București.

Foto: Google maps

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii
 1. Nici copii mici de clasele 1-4 nu vor purta masca corect, deoarece 4 ore de purtat masca pe fata, pentru ei e prea mult, se vor sufoca, și mulți au să o dea jos, este logic acest lucru.. Cel mai ilogic lucru în redeschiderea școlilor și gradinițelor este faptul ca toată lumea știe ca virusurile de toate felurile se răspândesc cel mai ușor în scoli, grădinițe și alte locuri supraaglomerate.. Și totuși domnul ministru dorește redeschiderea școlilor, copii noștri fiind pe post de cobai, redeschiderea școlilor fiind de fapt un experiment….Nu e nici o problema dacă mai moare câte unul, doi, sau ca duc virusul acasă la părinți, școala fizica e mai buna decât cea în online în accepțiunea domnului ministru…. Și cel mai grav lucru e ca lasă la latitudinea părinților trierea epidemiologica, fiind știut faptul ca foarte mulți părinți își trimit copii la școală bolnavi, nepăsându-le de sănătatea celor din jur… Vai de noi și de bieții copii.

 2. Surpriză, domnule ministru!
  Unii angajați nu poartă mască in școli sau o poartă necorespunzător!
  Alții o poartă doar dacă îi vede cineva, gen secretariat.
  Bun venit în realitate!

  1. Noi nu ne punem nicio intrebare. Am vazut cu ochii mei ca auxiliarul nu poarta masca. Eu intru in secretariat cu masca si ea nu are. Macar sa-si puna cand intra un profesor, din decenta. Sau femeia de serviciu care se vantura peste tot fara.

  2. Nici copii mici de clasele 1-4 nu vor purta masca corect, deoarece 4 ore de purtat masca pe fata, pentru ei e prea mult, se vor sufoca, și mulți au să o dea jos, este logic acest lucru.. Cel mai ilogic lucru în redeschiderea școlilor și gradinițelor este faptul ca toată lumea știe ca virusurile de toate felurile se răspândesc cel mai ușor în scoli, grădinițe și alte locuri supraaglomerate.. Și totuși domnul ministru dorește redeschiderea școlilor, copii noștri fiind pe post de cobai, redeschiderea școlilor fiind de fapt un experiment….Nu e nici o problema dacă mai moare câte unul, doi, sau ca duc virusul acasă la părinți, școala fizica e mai buna decât cea în online în accepțiunea domnului ministru…. Și cel mai grav lucru e ca lasă la latitudinea părinților trierea epidemiologica, fiind știut faptul ca foarte mulți părinți își trimit copii la școală bolnavi, nepăsându-le de sănătatea celor din jur… Vai de noi și de bieții copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ANALIZĂ Din 24 de elevi intrați în clasa I în anul 2005, doar 10 au luat Bacalaureatul 12 ani mai târziu. Mediul economic: Ne plângem de lipsa forței de muncă, de fapt avem un număr foarte mare de copii pe care-i putem salva

Din generația celor născuți în 1999, care a intrat în învățământul primar în anul 2005, s-au pierdut, nu s-au prezentat, au abandonat școala sau nu au luat Bacalaureatul 58% dintre…
Vezi articolul

Normele Ministerului Sănătății pentru redeschiderea școlilor: Se introduce regula „1 clasă de elevi = 1 sală de clasă” / Responsabili Covid la nivel de unitate, distanță de 1 metru între persoane în cancelarie / Accesul parinților interzis

Școlile trebuie să identifice spațiile de care dispun sau de care ar avea nevoie în plus, înainte de deschidere, iar principiul de urmat este „1 clasă de elevi = 1…
Vezi articolul

VIDEO Gérard Mourou, părintele științific al laserului de la Măgurele, în ziua atingerii puterii maxime de întreg sistemul de laseri: „România este la vârful cercetării. Este un moment istoric”

„În momentul de față, România este la vârful cercetării. Este un moment istoric”, a declarat astăzi Gerard Mourou, laureatul premiului Nobel pentru Fizică 2018. Supranumit „părintele științific al laserului de…
Vezi articolul