Adriana Pistol (INSP): Este clar că toți cei din focarul de la școala 28 au tulpina britanică, nici nu mai are rost să cheltuim bani cu secvențierea

3.035 de vizualizări
Adriana Pistol / Sursă foto: Gov.ro
Adriana Pistol, director în Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), a declarat, marți, că este clar din punct de vedere epidemiologic că toți cei din focarul de la școala 28 din Capitală sunt infectați cu tulpina britanică și, prin urmare, nu mai are rost să fie cheltuiți bani cu secvențierea, având în vedere că analiza unei probe costă circa 500 de euro și este un proces laborios, potrivit G4Media.ro.

„La școala 28 e clar un focar datorat acestei tulpini din Marea Britanie. Nu mă aștept ca înainte de vineri să avem rezultatul secvențierilor, la cele patru probe prelevate. Din punct de vedere epidemiologic, mie îmi e suficient ca să fiu sigură că toate persoanele din focar au aceeași tulpină. Nici nu mai are rost să cheltuim bani cu secvențierea. Focarul este clar conturat”, a spus Adriana Pistol.

Aceasta a precizat că niciuna dintre persoanele infectate „nu are o formă de îmbolnăvire care să fie nici măcar medie, deci nu îi este periclitată viața”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


2 comentarii
  1. Se poate ca englezii sa fi reusit sa dezvolte o forma mai contagioasa, dar mai usoara. Efectul de trecere a populatiei prin Covid 20 este mai rapid si cu probleme mai mici.

  2. Si, si, de unde au luat-o? Inseamna ca nu e transmitere comunitara. A adus-o unul si a dat-o celorlalți colegi. Si asta se intampla de regula cand mănâncă toți dintr-un anume produs (un cozonac, o prăjitură, saratele de casa 🙂 . Sau “pacientul zero” din scoala a făcut cafeluta si le-a servit-o celorlalți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Economedia.ro: Românii vaccinați ar putea scăpa de restricții la restaurante, evenimente culturale și sportive, pe baza adeverinței verzi europene. Proiecte-pilot pentru redeschiderea economiei discutate de sectorul privat, Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei

Mediul privat, Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei au format un grup de lucru care discută posibilitatea ca românii vaccinați să scape de restricții în domeniile HoReCa, al evenimentelor, în domeniile…
Vezi articolul