Un amplu studiu din SUA confirmă: riscul de transmitere a Covid-19 crește în familiile unde trăiesc elevi care merg la școală, dar poate fi ținut foarte bine sub control prin măsurile de prevenție din școli

Foto: © Lightfieldstudiosprod - Dreamstime.com

Persoanele care au în mediul familial un copil care merge la școală cu prezență fizică se confruntă cu riscuri sporite legate de pandemia Covid-19, însă aceste riscuri pot fi ținute sub control, un rol important în acest sens revenind măsurilor de siguranță și prevenție luate în mediul școlar. Așa spune unul dintre cele mai recente studii americane pe această temă, publicat de revista Science

Studiul a avut în vedere că nu există resurse oficiale și statistice pentru o informare clară privind rolul școlilor în transmisie, dincolo de analizele relativ restrânse și studiile locale sau regionale care, de cele mai multe ori, indică același lucru: transmisia în școală și de la elevi la familie este posibilă, dar o serie de măsuri de prevenție din școli permit deschiderea claselor pentru învățarea față în față, în siguranță. Plus, semnalele repetate că boala se transmite mai rar în cazul copiilor.

De data aceasta, o serie de cercetători de la John Hopkins School of Medicine și Universitatea Princeton au analizat date culese la nivelul întregii SUA, prin intermediul unui amplu sondaj Facebook, de Carnegje Mellon University, sondaj ce colectează circa 500.000 de răspunsuri săptămânal.

Studiul întărește, astfel, prin analiză independentă, constatările anterioare potrivit cărora:

Studiul complet e disponibil aici.

ID 213025465 © Lightfieldstudiosprod | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version