Un arbore despre care se credea că a dispărut de aproape 200 de ani, găsit de oameni de știință în Brazilia

Foto: Rewild.org/ Fred Jordão

Un arbore văzut ultima dată în urmă cu aproape două secole şi despre care se credea că a dispărut ca specie a fost regăsit într-o zonă urbană din nord-estul Braziliei, a anunţat marţi o echipă de oameni de ştiinţă, potrivit AFP, conform Agerpres.

„’Ilex Sapiiformis’, care poate atinge o înălţime de opt până la 12 metri, a fost descoperit în statul Pernambuco de către o expediţie care a petrecut şase zile în această regiune în căutarea sa”, a precizat grupul de mediu care administrează proiectul Re:wild, cofondat de starul de la Hollywood Leonardo DiCaprio.

Cunoscută sub denumirea Ilex de Pernambuco, specia a fost recenzată pentru prima dată de ştiinţa occidentală prin botanistul scoţian George Gardner, în 1838.

A fost singura observare confirmată până la 22 martie, dată la care noua expediţie a găsit patru exemplare pe malul unui mic râu din oraşul Igarassu, situat la periferia capitalei statului, Recife, potrivit sursei citate.

„Este incredibil că Ilex de Pernambuco a fost redescoperit într-o zonă metropolitană unde trăiesc aproape şase milioane de persoane”, a declarat Christina Biggs, responsabilă pentru specii pierdute la Re:wild.

“Acest arbore este un exemplu perfect de ce este important să continui să cauţi”, a adăugat ea.

Echipa de cercetători l-a descoperit urmărind pista micilor flori albe caracteristice speciei.

Şeful expediţiei, Gustavo Martinelli, a declarat că grupul speră acum să lanseze un program de reproducere a speciei, mai notează Agerpres.

Exit mobile version