Un arbore despre care se credea că a dispărut de aproape 200 de ani, găsit de oameni de știință în Brazilia

1.026 de vizualizări
Foto: Rewild.org/ Fred Jordão
Un arbore văzut ultima dată în urmă cu aproape două secole şi despre care se credea că a dispărut ca specie a fost regăsit într-o zonă urbană din nord-estul Braziliei, a anunţat marţi o echipă de oameni de ştiinţă, potrivit AFP, conform Agerpres.

„’Ilex Sapiiformis’, care poate atinge o înălţime de opt până la 12 metri, a fost descoperit în statul Pernambuco de către o expediţie care a petrecut şase zile în această regiune în căutarea sa”, a precizat grupul de mediu care administrează proiectul Re:wild, cofondat de starul de la Hollywood Leonardo DiCaprio.

Cunoscută sub denumirea Ilex de Pernambuco, specia a fost recenzată pentru prima dată de ştiinţa occidentală prin botanistul scoţian George Gardner, în 1838.

A fost singura observare confirmată până la 22 martie, dată la care noua expediţie a găsit patru exemplare pe malul unui mic râu din oraşul Igarassu, situat la periferia capitalei statului, Recife, potrivit sursei citate.

„Este incredibil că Ilex de Pernambuco a fost redescoperit într-o zonă metropolitană unde trăiesc aproape şase milioane de persoane”, a declarat Christina Biggs, responsabilă pentru specii pierdute la Re:wild.

“Acest arbore este un exemplu perfect de ce este important să continui să cauţi”, a adăugat ea.

Echipa de cercetători l-a descoperit urmărind pista micilor flori albe caracteristice speciei.

Şeful expediţiei, Gustavo Martinelli, a declarat că grupul speră acum să lanseze un program de reproducere a speciei, mai notează Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FOTO Rezolvarea subiectelor la Matematică de la simularea Evaluării Naționale 2023. Profesoara Florentina Pavăl: Niciunul dintre itemi nu a creat probleme unui elev conștiincios, dar pentru rezolvarea lor este nevoie de spirit de observație

Florentina Pavăl, profesoară de matematică la Colegiul Național “Nicu Gane” din Fălticeni, a rezolvat pentru Edupedu.ro subiectele primite marți, 21 martie, de elevii de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale 2023.…
Vezi articolul

BREAKING Atac al Guvernului Ciucă în plină grevă generală a angajaților din Educație: a aprobat prin ordonanță de urgență o modificare la legea dialogului social pentru ca profesorilor care intră în grevă să le fie afectată vechimea / Surse: Ar putea să fie pusă în pericol participarea la Definitivat

O ordonanță de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare joi, 25 mai, prin care profesorilor participanți la grevă le poate fi afectată vechimea la…
Vezi articolul