Un elev din Cluj-Napoca a obținut premiul I la Olimpiada Internațională de Limbă latină, organizată în Italia

Un elev din Cluj-Napoca a obținut premiul I la Olimpiada Internațională de Limbă și literatură latină Certamen Horatianum, desfășurată în Italia. Este vorba despre liceanul Victor Șera, elev în clasa a XII-a la Liceul de Informatică “Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, anunță Ministerul Educației. În urma rezultatului obținut la ediția din anul 2019, România ocupă poziția a treia în clasamentul internațional al distincțiilor acordate în istoria concursului.

Olimpiada Internațională de Limbă și literatură latină Certamen Horatianum 2019 este la a XXXIII-a ediție, care s-a desfășurat în perioada 14-17 aprilie 2019 la Venosa, în Italia.

Lotul olimpic de latină al României a fost format din Victor Șera – clasa a XII-a la Liceul de Informatică “Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, și Paul Horea Hossu – clasa a XII-a la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca. Cei doi elevi au fost pregătiți și însoțiți de profesorul Alexandru Cristian Dudău, de la Colegiul Național „Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca.

Comisia de evaluare de la Olimpiadă a alăturat premiului I acordat elevului Victor Șera “o elogioasă motivație”, anunță Ministerul Educației.

Motivația comisiei de evaluare, la premiul I acordat românului Victor Șera:

Olimpiada este considerată “una dintre cele mai prestigioase competiții umaniste din învățământul preuniversitar european, recunoscută de UNESCO pentru promovarea excelenței în educație și a patrimoniului cultural universal”, spune Ministerul.

 

Exit mobile version