Un membru al Senatului Universității Cuza din Iași a demisionat din cauza revenirii lui Tudorel Toader în funcția de rector: ”A prejudiciat imaginea comunității academice”

Afacerea Universitatea

Conferențiarul universitar Vasile Cotiuga a demisionat joi din Senatul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în semn de protest față de prezența lui Tudorel Toader în fruntea instituției. ”Pentru că s-a întors în funcția de rector după demisia forțată din funcția de ministru, iar eu nu am modalitatea de a-i cere demisia, am preferat să fac acest gest de normalitate”, a declarat Vasile Cotiuga pentru G4Media.ro.

”E normal să fac acest gest, într-o situația în care domnul Toader a ales mai întâi să-și ducă la final mandatul de judecător CCR – pentru pensie, apoi a ales funcția de ministru, fără să-și îndeplinească menirea de a-și pune amprenta pe comunitatea academică”, a mai spus Vasile Cotiuga.

Întrebat dacă prezența lui Tudorel Toader în fruntea Universității aduce un prejudiciu de imagine acesteia, Vasile Cotiuga a spus că ”a prejudiciat până acum. Nu o spun politicienii, o spun colegii mei din alte comunități academice”.

Reamintim că Tudorel Toader s-a întors în funcția de rector imediat după demisia de la Ministerul Justiției, o demisie venită în urma cererii PSD și a premierului Viorica Dăncilă.

Sursa foto: Contul personal de Facebook Tudorel Toader

Exit mobile version