Un profesor din Huși care a fost filmat în timp ce lovea și jignea un elev, a fost sancționat cu 15% din salariu, timp de 4 luni

Foto: INQUAM Photos - George Călin

Comisia de disciplină întrunită la nivelul instituţiei de învăţământ din Huși a decis ca profesorul care în luna martie a fost filmat în timp ce lovea și jignea un elev, să primească o sancţiune de 15% din salariu pentru o perioadă de patru luni, scrie Agerpres.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui a transmis că astfel de incidente nu pot fi tolerate şi a precizat că imediat după incident profesorul şi-a cerut scuze pentru comportamentul său şi a spus că regretă cele întâmplate.

“Comisia de disciplină întrunită la nivelul instituţiei de învăţământ a decis în cazul profesorului respectiv o sancţiune de 15% din salariu pentru o perioadă de patru luni. Cadrul didactic are dreptul legal să conteste această sancţiune. Am discutat cu conducerea şcolii despre această situaţie şi ni s-a transmis că profesorul a luat legătura cu familia elevului şi şi-a cerut scuze pentru felul în care a reacţionat. Cadrul didactic implicat în acest incident nu a creat probleme până acum’, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, inspectorul general şcolar din cadrul IŞJ Vaslui, Elena Mustaţă.

Cazul a apărut în spațiul public, la începutul lunii martie, când a apărut o înregistrare audio în care un profesor de la un liceu din Huși, lovea un elev şi ţipa la el adresându-i injurii.

În paralel, și reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au demarat verificări în cazul profesorului, acesta fiind cercetat pentru purtare abuzivă.

Exit mobile version