Un profesor din Huși care a fost filmat în timp ce lovea și jignea un elev, a fost sancționat cu 15% din salariu, timp de 4 luni

154 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – George Călin
Comisia de disciplină întrunită la nivelul instituţiei de învăţământ din Huși a decis ca profesorul care în luna martie a fost filmat în timp ce lovea și jignea un elev, să primească o sancţiune de 15% din salariu pentru o perioadă de patru luni, scrie Agerpres.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui a transmis că astfel de incidente nu pot fi tolerate şi a precizat că imediat după incident profesorul şi-a cerut scuze pentru comportamentul său şi a spus că regretă cele întâmplate.

“Comisia de disciplină întrunită la nivelul instituţiei de învăţământ a decis în cazul profesorului respectiv o sancţiune de 15% din salariu pentru o perioadă de patru luni. Cadrul didactic are dreptul legal să conteste această sancţiune. Am discutat cu conducerea şcolii despre această situaţie şi ni s-a transmis că profesorul a luat legătura cu familia elevului şi şi-a cerut scuze pentru felul în care a reacţionat. Cadrul didactic implicat în acest incident nu a creat probleme până acum’, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, inspectorul general şcolar din cadrul IŞJ Vaslui, Elena Mustaţă.

Cazul a apărut în spațiul public, la începutul lunii martie, când a apărut o înregistrare audio în care un profesor de la un liceu din Huși, lovea un elev şi ţipa la el adresându-i injurii.

În paralel, și reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au demarat verificări în cazul profesorului, acesta fiind cercetat pentru purtare abuzivă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Examen de admitere la liceu și admiterea la facultate, obligatorii – prioritățile PNL. Raluca Turcan: examenul de admitere la liceu va fi astfel gândit încât să crească competiția

Parlamentarii PNL au anunțat luni că lansează în dezbatere publică mai multe modificări ale Legii Educației, ca priorități “pentru începutul noii sesiuni parlamentare”. Cea mai importantă ar fi reintroducerea examenului de…
Vezi articolul