UNICEF și Centrul pentru Jurnalism Independent anunță un parteneriat pentru educația media a copiilor și adolescenților din România

Foto: © Monkey Business Images - Dreamstime.com

UNICEF și Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) au încheiat un parteneriat prin care să ofere educație pentru copii și adolescenți. Potrivit unui comunicat de presă, demersul e parte a programului de educație media al CJI, “care abordează o formă de educație esențială și urgentă pentru tineri, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19, când informațiile falsificate și dezinformarea au atins cote alarmante”.

În cadrul parteneriatului, UNICEF sprijină CJI în dezvoltarea unui model de creștere a competențelor de educație media ale elevilor și ale profesorilor prin module de instruire dedicate și materiale de învățare și predare create special pentru acest program. “Educația media este esențială pentru reducerea dezinformării în creștere, care amenință progresele câștigate cu greu de societate”, arată comunicatul. 

CJI e sprijinit și în dezvoltarea unui modul de includere a elementelor de educație media în formarea inițială a viitorilor profesori, studenți în programul de masterat „Didactici ale disciplinelor filologice” la Facultatea de Litere, Universitatea din București.

Din comunicat:

Citește și:
Nivelul și calitatea educației trag în jos capacitatea românilor de a rezista la dezinformare / România, spre coada clasamentului european de media literacy – studiu
Un proiect de educație media pentru liceeni va fi lansat în sistem pilot, cu un modul “extracurricular”, de Ministerul Educației, deși chiar autoritatea afirmă că dezinformarea e deja “parte dominantă a vieții de zi cu zi”

Photo 36615828 © Monkey Business ImagesDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version