UNICEF și Microsoft lansează o platformă educațională globală pentru învățarea de acasă

UNICEF - Pasaportul educational / Sursa: UNICEF

UNICEF și compania Microsoft au anunțat săptămâna aceasta o platformă educațională globală care va permite elevilor afectați de epidemia Covid-19 să continue să studieze de acasă. Platforma “Pașaportul educațional” este rezultatul unui parteneriat între UNICEF, Microsoft și Universitatea Cambridge, împreună cu departamentele Cambridge University Press și Cambridge Assessment.

Proiectul, arată anunțul UNICEF pe această temă, e lansat în condițiile în care, în peste 190 de țări, închiderea școlilor ține peste 1,57 de miliarde de elevi departe de clasă

“Pașaportul educațional” a fost creat inițial cu scopul de să ofere educație copiilor strămutați și refugiați, prin intermediul unei platforme digitale de învățare la distanță. Instrumentul este acum extins pentru a facilita implementarea unui curriculum național adresat copiilor și tinerilor ale căror școli au fost obligate să își închidă porțile din cauza COVID-19. În plus, platforma va pune la dispoziția profesorilor și educatorilor resurse cheie.

Pașaportul educațional, dezvoltat în ultimele 18 luni pornind de la ideea menționată mai sus, ar fi trebuit să ia forma unui program pilot în acest an. După declanșarea pandemiei și închiderea școlilor peste tot în lume, programul și-a extins rapid amploarea. Acum, toate țările care au un curriculum ce poate fi predat online vor putea facilita studiul online al copiilor și tinerilor prin intermediul dispozitivelor de acasă.

Potrivit anunțului, Kosovo, Timorul de Est și Ucraina, care au închis porțile școlilor în ultimele săptămâni pentru a opri transmiterea virusului, sunt primele țări care implementează curriculumul online cu ajutorul acestui instrument. Conținutul disponibil elevilor cuprinde cărți online, filmulețe și materiale auxiliare pentru părinții copiilor cu dificultăți de învățare.

Copiii și tinerii care își continuă educația online o pot face prin intermediul unei platforme naționale, pe care o vor putea accesa pe pagina learningpassport.unicef.org (link nefuncțional miercuri, 22 aprilie) dedicată țării lor. Platforma aferentă fiecărei țări va oferi un curriculum digitalizat, cu manuale și conținut auxiliar, în limbile naționale, beneficiind de o coordonare comună la nivel național pentru a răspunde cât mai bine nevoilor specifice ale elevilor și cadrelor didactice. Pașaportul educațional ține evidența materiilor studiate de către fiecare elev și oferă îndrumare elevilor, cu un sprijin suplimentar minim.

Exit mobile version