Universitatea din București organizează referendum pentru a decide felul cum va fi ales rectorul pentru următorul mandat: prin concurs public sau alegeri generale

Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com

Comunitatea Universității din București este chemată la vot, în data de 10 mai, pentru a decide astfel modul cum îl va desemna pe rectorul instituției de învățământ superior pentru mandatul 2023-2027. Opțiunile sunt, conform legislației în vigoare, concursul public sau alegerile generale.

Potrivit anunțului, prin acest referendum “sunt declanșate astfel alegerile pentru toate structurile de conducere ale Universității din București, la nivelul rectoratului, facultăților și departamentelor, pentru mandatul 2023-2027”.

Pot vota toate cadrele didactice și de cercetare titulare din cadrul Universității, alături de toți reprezentanții studenților în Senatul UB și în Consiliile facultăților. Votul are loc în trei secții, între orele 8 și 20 ale zilei de 10 mai.

Listele electorale pentru referendum au fost afișate de săptămâna trecută la sediile facultăților. Observații și corecturi se pot face până pe 3 mai.

Detalii despre proceduri și calendar – aici.

Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version