USR depune un nou proiect pentru deschiderea curților școlilor. O inițiativă similară a fost declarată neconstituțională de CCR după ce a fost atacată de guvernul Ciucă

Foto: © Matimix | Dreamstime.com

USR a depus joi, sub semnătura deputatului Tudor Pop, un nou proiect de lege care ar deschide curțile școlilor pentru copiii care vor să se joace în afara orelor, potrivit unui comunicat de presă. Prima lege depusă de USR în acest sens a fost adoptată cu unanimitate de Parlament, dar a fost blocată de Guvernul Ciucă printr-o sesizare la Curtea Constituțională.

„Generația de Aur s-a născut în curtea școlii. Să ne amintim că generații întregi de copii au bătut mingea în curtea școlii fiind, pe rând, Dobrin, Hagi, Răducioiu, Lăcătuș, Stelea, Belodedici și, mai aproape de noi, Rădoi, Chivu, Mutu. Astăzi, cei mai mulți copii și tineri nu-și pot imagina că s-ar putea juca în curtea școlii în afara orelor. Vorbim aici și de baschet, ping-pong, tenis, badminton și multe alte jocuri. Cu câteva excepții notabile, primarii și autoritățile locale insistă să mențină lacătul pe terenurile de sport din curtea școlii și interzic accesul copiilor în zilele libere și în vacanțe, folosind diferite pretexte”, a declarat Tudor Pop.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Citește și:
Legea care ar fi permis accesul elevilor în curţile şcolilor în afara orelor a fost declarată neconstituțională / Parlamentari USR anunţă că vor redepune proiectul

Foto: © Matimix | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version