Legea care ar fi permis accesul elevilor în curţile şcolilor în afara orelor a fost declarată neconstituțională / Parlamentari USR anunţă că vor redepune proiectul

1.483 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Legea pentru modificarea art.6 alin.(9) din Legea educației fizice și sportului nr.69/2000. Guvernul atacase la CCR legea inițiată de USR.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat, miercuri, că va redepune, alături de deputatul Tudor Rareş Pop, proiectul care permite folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program.

Anunţul a fost făcut în contextul în care Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea Guvernului şi a stabilit că proiectul este neconstituţional.

„Nicolae Ciucă a învins. Suferă milioane de copii. Dar pentru el nu contează asta. CCR a declarat neconstituţională legea USR care deschide curţile şcolilor şi oferă copiilor şansa de a se juca într-un mediu sigur. Deşi proiectul a fost votat de toate partidele, premierul Nicolae Ciucă a atacat legea la CCR. De ce a făcut asta? De ce ai vrea să vezi în continuare copiii jucându-se printre maşini, în locuri periculoase, nu în spaţiile amenajate din şcoli care stau închise? (…) Alături de Tudor Rares Pop – deputat USR, vom redepune proiectul”, a scris Moşteanu, pe Facebook.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

2 comments
  1. Minunat !
    Ii blamam pe copii ca stau numai in fata calculatorului, dar le interzicem alternativele .🤦‍♀️

  2. Buna ziua Nici eu nu sunt de acord cu închiderea spatiilor de joaca.Dar știți ce fac majoritatea copiilor acolo? Fumează, beau și nu în ultimul rând le vandalizează că așa suntem noi românii puși pe stricat. După părerea mea acestea ar trebui să funcționeze după un anumit program, cu supraveghere atât video cât și de personal din partea primăriei de care aparține că și așa să ne fie cu iertare multi iau banii degeaba in primării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Răspunsul autorității privind “posibila discriminare” a cercetătorilor din diaspora: Asemenea practici nu se întâlnesc în cazul concursurilor pentru posturi în universitățile și institutele de cercetare din România

Practicile discriminatorii, așa cum sunt prevăzute de lege, nu se întâlnesc în concursurile pentru de angajare în universitățile și institutele de cercetare din România, se arată într-un răspuns semnat de…
Vezi articolul