Vă încurajați copilul să devină profesor? Cât ar trebui să câștige un profesor de gimnaziu în primul an în învățământ? – întrebări din studiul online despre statutul profesorului în societate / Completarea chestionarului durează 5 minute

Foto: Anastasia Shuraeva - Pexels.com

Studiul național privind statutul profesorilor – Profesorii în societate 2022 – este derulat de Romanian Business Leaders prin compania de cercetare D&D Research, scrie didactic.ro. Cercetarea este una la nivel național, aflată la a doua ediție, și explorează părerea românilor despre cât de mult este respectată meseria de profesor în societate, potrivit organizatorilor. În 2018, un studiu similar a arătat că, în România, meseria de profesor este indezirabilă.

Același studiu mai arăta că există o corelație între statutul profesorilor în societate şi performanţele elevilor în ţara respectivă. Cu alte cuvinte, dacă respectul pentru meseria de profesor creşte în ochii noştri, şi rezultatele academice ale copiilor vor crește, susțin cei care au lansat sondajul de opinie.

Puteți răspunde la întrebări în chestionarul online de aici, a cărui completare durează circa 5 minute.

Participarea la această cercetare este în întregime voluntară și vă puteți opri oricând din completarea chestionarului. Datele dvs. personale de identificare vor fi păstrate separat de răspunsurile pe care le-ați oferit la chestionar. 

Raportul despre studiul făcut public în 2018 este aici:

Exit mobile version