Vă încurajați copilul să devină profesor? Cât ar trebui să câștige un profesor de gimnaziu în primul an în învățământ? – întrebări din studiul online despre statutul profesorului în societate / Completarea chestionarului durează 5 minute

9.733 de vizualizări
Foto: Anastasia Shuraeva – Pexels.com
Studiul național privind statutul profesorilor – Profesorii în societate 2022 – este derulat de Romanian Business Leaders prin compania de cercetare D&D Research, scrie didactic.ro. Cercetarea este una la nivel național, aflată la a doua ediție, și explorează părerea românilor despre cât de mult este respectată meseria de profesor în societate, potrivit organizatorilor. În 2018, un studiu similar a arătat că, în România, meseria de profesor este indezirabilă.

Același studiu mai arăta că există o corelație între statutul profesorilor în societate şi performanţele elevilor în ţara respectivă. Cu alte cuvinte, dacă respectul pentru meseria de profesor creşte în ochii noştri, şi rezultatele academice ale copiilor vor crește, susțin cei care au lansat sondajul de opinie.

Puteți răspunde la întrebări în chestionarul online de aici, a cărui completare durează circa 5 minute.

Participarea la această cercetare este în întregime voluntară și vă puteți opri oricând din completarea chestionarului. Datele dvs. personale de identificare vor fi păstrate separat de răspunsurile pe care le-ați oferit la chestionar. 

Raportul despre studiul făcut public în 2018 este aici:


23 comments
  1. oana, ti-au gresit baietii doza. De aia cand te uiti in oglinda te vezi barbat. Altfel nu te-ai caracteriza atat de corect. Zi-le baietilor sa-ti desfaca macar un nasture la camasa aia de ti-o leaga la spate.

 1. Nu știu cum dracu se întâmplă, că toate specimenele ca tine (bănuiesc că ești vreun profesor din ăla idiot și care doar pierde timpul pe la școală, doar ca să încaseze niște bani frumoși lună de lună), comentează pe aici. Voi aveți ochelari de cal, nu vedeți că generațiile s-au schimbat, se revoltă și nu mai acceptă concepțiile voastre comuniste și au curajul de a-și exprima punctele de vedere, clar și răspicat. Așa că taci și treci înapoi în peștera din care ai ieșit

 2. De ce sa devina profesori cand 95% din job-uri sunt mult mai bine platite?
  De ce sa devina profesori cand respectul fata de ei a disparut?

 3. NICIODATĂ IN VIATA LUI deși este licențiat și poate fi profesor. Dacă vrea sa își vadă mama moarta poate sa o facă.
  Este un tânăr capabil cu coloana vertebrala si foarte mult bun simt, calități care nu sunt acceptate în acest sistem. Politicul, prieteniile, mizeria și tot ce nu definește meseria de dascăl sunt calități ABSOLUT Necesare sa poți răzbi aici.
  ASA ca, CATEGORIC
  NU!!!!

 4. De fiecare data au facut blat sindicatele cu politicienii. Profesorii au pornit greve dar sindicatele au oprit grevele obtinand cresteri mici. Nu exista o categorie cu studii superioare mai prost platita.

 5. În învățământul românesc există și profesori foarte buni, “competenți” , care însă își văd de educație și prin urmare sunt de multe ori îndepărtați de “incompetenta” și răutate. Ceea ce este însă cu adevărat tragic, este faptul că profesorul român actual pregătește specialiștii României.

 6. Trebuie sa va bucurati ca mai sunt profesori care isi fac treaba pe un salariu de mizerie. In curand o sa-i plangeti, vor iesi la pensie sau cei tineri isi vor schimba profesia.

 7. Este culpa comuna a tuturor profesori,elevi/studenți și părinți,toți victime ale politicienilor marionete hoți,prosti și corupti.Dar nu pot să înțeleg cum profesorii nu au avut în 32 de ani o poziție de demnitate ,de susținere a propriului lor statut ,dar și susținerea elevilor și părinților .

  1. Profesorul român în prezent nu mai are nici un instrument de luptă și de susținere a educației performante, in raport cu drepturile elevilor.

 8. Nu-mi urăsc copiii atât de mult, încât să îi încurajez să devină profesori. Nici măcar absolvenților nu le doresc asta. Oanei, da.

  1. 😂
   A dispărut din peisaj sărmana Oana
   Se lăuda biata de ea că făcu și ea o privată, că nu avu încredere în învățământul de stat (că doar la privat erau cu totul alți profesori 🤣).
   Ce este mai rău e că astfel de “specimene” sunt foarte multe și au și drepturi (inclusiv dreptul la libera exprimare)

   1. persoanele de la privat corecteaza cu verde ,cele de la stat cu rosu !care vede rosu ,care vede verde?Daca sunt ‘specimene ‘sunt pe cale de dispartie !daca Oana e ok inseamna ca nu reprezinta spiritul de turma!daca suntem oi ne ducem cu turma ,daca nu, ne duce m unde vrem noi !

  2. N-am dispărut din peisaj, trăiesc excelent. Conform ultimului sondaj (poate l-ai văzut), foarte mulți respondenți, au spus că una din principalele cauze ale degradării învățământului sunt profesorii, care nu își văd decât interesul propriu și sunt niște puturoși ordinari. Chiar și Andreea Marin, a zis mai voalat aceeași chestie, motivând în același timp, de ce a dus-o pe fiica ei la privat. Așa că voi, profesorii, împreună cu Ministerul învățământului, sunteți de vină, nu copii și nici părinții acestora și ați merita o scădere cu 30-40% a salariilor sau să vă primiți salariile pe criteriile de performanță la clasă. Cine nu își face treaba cum trebuie la clasă, să nu își primească salariul în luna respectivă, iar tinerii nu vin în învățământ, deoarece dau numai peste oameni încuiați la minte și comuniști, așa că da, sunt mândră că am făcut facultatea la privat. Unde lucrez, majoritatea colegilor mei, au făcut chiar și liceul la privat.

   1. Draga Oana, se pare ca la privat au uitat sa predea o materie: limba bunului simt. Chiar daca ai terminat o facultate limbajul e tot al omului cu putine clase. Elevii mei, romi, vorbesc un pic mai frumos decat tine… si da, chiar fac scoala cu ei. Daca nu ma crezi, hai la mine la scoala…

   2. 🤣🤣🤣
    Lovely. Si noi care credeam ca ti-ai lipit limba de vreun sloi de gheata! Asa, da-i inainte, nu te lasa, neuronul ala al tau, agramat si derutat, nu merita sa rugineasca.

 9. Un invatator debutant va castiga aproape cat va fi salariul minim net dupa ianuarie 2023. Cine mai calca in sistemul de educatie?

  1. 😂
   Contează?
   O să vină doar persoane”competente” , fidele regimului, aduse bineînțeles de super managerii puși tot de regim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii și învățătorii care fac ore remediale cu elevii în programul Școala după școală nu au primit încă niciun leu pentru plata activităților, după două luni și jumătate de la debut. „Nu avem încă semnat contractul”, spune Liliana Preoteasa, directorul Unității de Management din Ministerul Educației

Profesorii și învățătorii care fac ore remediale, cursuri de recuperare, cu elevii în programul „Școala după școală” nu au primit încă niciun leu pentru plata activităților, potrivit informațiilor transmise de…
Vezi articolul

A murit Sir Ken Robinson, autor și expert în domeniul Educației, cunoscut în toată lumea pentru ideile sale despre școală și creativitate. VIDEO Robinson, TED Talk: „Toți copiii se nasc artiști, însă noi nu dezvoltăm creativitatea, suntem educați să o lăsăm în urmă”

Sir Ken Robinson, poate cel mai cunoscut autor și expert de renume mondial în domeniul Educației, a murit sâmbătă, la vârsta de 70 de ani, de cancer. Anunțul a fost…
Vezi articolul