Valeriu Gheorghiță: În decembrie așteptăm primele tranșe din vaccinul Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani

Foto: © Satjawat Boontanataweepol | Dreamstime.com

Vaccinul anti-Covid-19 de la Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani este așteptat să fie autorizat în Europa la finalul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, după cum a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, la Digi24. Astfel, primele doze pentru această categorie de vârstă vor ajunge în România în decembrie.

„În Europa, ne aşteptăm ca această autorizare să vină la sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri destinate pentru această grupă de vârstă”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că „pentru 2022, avem contractate 1,2 milioane de doze”. Acesta a explicat că „înseamnă un număr suficient pentru a avea cel puţin 50% din 1,2 milioane de copii vaccinaţi cu schemă completă”.

Potrivit Agerpres, Pfizer/BioNTech a efectuat studii clinice pe mai mult de 2.000 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Companiile au raportat că vaccinul a fost bine tolerat la aceşti copii şi a declanşat un răspuns imun „robust”, „comparabil” cu cel observat la persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani.

Foto: © Satjawat Boontanataweepol | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version