Valeriu Gheorghiță: În decembrie așteptăm primele tranșe din vaccinul Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani

1.459 de vizualizări
Foto: © Satjawat Boontanataweepol | Dreamstime.com
Vaccinul anti-Covid-19 de la Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani este așteptat să fie autorizat în Europa la finalul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, după cum a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, la Digi24. Astfel, primele doze pentru această categorie de vârstă vor ajunge în România în decembrie.

„În Europa, ne aşteptăm ca această autorizare să vină la sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri destinate pentru această grupă de vârstă”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că „pentru 2022, avem contractate 1,2 milioane de doze”. Acesta a explicat că „înseamnă un număr suficient pentru a avea cel puţin 50% din 1,2 milioane de copii vaccinaţi cu schemă completă”.

Potrivit Agerpres, Pfizer/BioNTech a efectuat studii clinice pe mai mult de 2.000 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Companiile au raportat că vaccinul a fost bine tolerat la aceşti copii şi a declanşat un răspuns imun „robust”, „comparabil” cu cel observat la persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani.

Foto: © Satjawat Boontanataweepol | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

DOCUMENT Examenele de licență și disertație 2022 vor fi înregistrate integral și pot fi susținute online numai în stare de alertă, necesitate sau urgență. Vezi proiectul metodologiei cu regulile de organizare a examenelor susținute de studenți la finalul facultății și al masterului

Examenele de licență și disertație 2022 se pot desfășura și online, pe perioada instituirii stării de alertă, necesitate sau de urgenţă, în baza unei proceduri aprobate de către senatul universitar,…
Vezi articolul